Diari Més

Animals

Obren diligències a una gossera de Calafell després de trobar-hi un gos mort

Les instal·lacions han rebut moltes queixes a les xarxes socials per les fotografies on apareix l'animal mort i per la seva precarietat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil i la Policial Local de Calafell han obert diligències a una gossera particular del municipi de gossos de caça, ubicada en un camí paral·lel a la carretera TV-2126, després d'haver-hi realitzat una inspecció juntament amb els serveis de veterinària de la Generalitat. Les instal·lacions havien rebut moltes queixes i crítiques a les xarxes socials les últimes hores a causa de l'aparició d'una fotografia d'un gos mort. La inspecció ha permès revelar les condicions precàries de la gossera, a més de trobar-hi l'animal mort «al sol» i començant a descompondre. Els cossos policials han obert diligènciesper abandonament d’animals, que podrien elevar-se a diligències per maltractament.

En la intervenció també s’han trobat altres 25 gossos vius. Els animals han estat atesos per un veterinari, i també s’ha assegurat que hi hagués menjar i beure per a tots. Dimecres continuarà el control i inspecció, «i es prendrà el determini que sigui necessari», segons informa el consistori de Calafell a través d'un comunicat.

La gossera està situada prop de la depuradora d’aigües residuals, i és propietat d’un particular de Calafell. El consistori assegura que «fa anys que s'està intentant que es regularitzi com a nucli zoològic, però aquest procediment s’ha topat amb l’ambiguïtat de la normativa vigent, que no estableix el número d’animals a partir del qual un grup particular de gossos ha de constituir-se en nucli zoològic». Ja s'hi havien dut a terme, amb anterioritat, altres inspeccions. A diferència d’ara, s'hi havia comprovat que les condicions dels animals i les del recinte eren correctes.

L'Associació Veïnal Segur i Urbanitzacions ha publicat, aquest mateix dimarts, una petició online a la plataforma Change.org on es denuncia la situació, i on es demana que «s'estudiï si aquestes gosseres compleixen amb les normatives sanitàries i urbanístiques, i que es prenguin les mesures necessàries per la seva desaparició si no és així». També es reclamen, en cas que s'incompleixi la llei, sancions als propietaris. A les 18 hores de la tarda de dimarts, la petició recollia més de 700 firmes que la recolzen.

La fotografia del gos mort ha propiciat la inspecció de la Generalitat i dels cossos policials.

Obren diligències a una gossera de Calafell després de trobar-hi un gos mortFacebook/Paulina Aparici

Les condicions de la gossera són molt precàries.

Obren diligències a una gossera de Calafell després de trobar-hi un gos mortAjuntament de Calafell

Les condicions de la gossera són molt precàries.

Obren diligències a una gossera de Calafell després de trobar-hi un gos mortAjuntament de Calafell

tracking