Diari Més

La platja del Francàs perd la meitat de sorra reposada en només dos dies

Costes va arranjar la platja el dia 6 de juny i el mar s’ha engolit entre cinc i deu metres de sorra

Un banyista mostra l'alçada de l'esglaó que s'ha tornat a generar amb la regressió de la sorra.

La platja del Francàs perd la meitat de sorra reposada en només dos diesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La platja del Francàs, al Vendrell, comença a perdre sorra de forma galopant. En només dos dies, l’aigua s’ha engolit quasi la meitat de metres guanyats a principis de mes.

Després de les reiterades queixes dels banyistes i els propietaris de la guingueta de la platja, el passat 6 de juny, les màquines del Servei Provincial de Costes del Ministeri de Foment van començar a reposar la sorra que s’havia perdut després del darrer temporal que havia deixat l’espai en un estat lamentable i amb un alt esglaó per entrar a l’aigua. Era la segona vegada que s’hi abocava sorra a la platja. La primera fou abans de Setmana Santa.

El mar va començar a guanyar de nou terreny a la platja dissabte passat al matí, segons explica la propietària de la guingueta Xiringbarby’s, Bàrbara Peris. Des d’aleshores, en només dos dies, s’han perdut quasi cinc metres de sorra a l’alçada del bar de platja i gairebé deu a la zona del búnquer. S’ha tornat a crear un alt esglaó entre la sorra i l’aigua que dificulta l’entrada al mar i la fa especialment perillosa per als nens i les seves famílies, els quals s’han convertit en els usuaris habituals, un cop acabat el curs escolar, segons expliquen des de la platja.

tracking