Diari Més

El jutge admet la CUP com a acusació popular en el cas del 3%

Aquesta resolució permetrà a la CUP «accedir al contingut de les actuacions i participar en les diligències»

Germà Gordó.

El TSJC estudiarà per segona vegada si investiga l'exconseller Germà Gordó pel cas 3%ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell ha admès la CUP com a acusació popular en el cas del 3% que involucra CDC com a presumpta destinatària de comissions per adjudicació d'obra pública. Segons informa la CUP en un comunicat, el jutge instructor de la causa va exigir-los dipositar una fiança de 500 euros per formalitzar la seva condició de part en el procés i, un cop ingressada l'esmentada quantitat al jutjat, ha admès la formació com a acusació popular.

Aquesta resolució, explica la CUP, que li va ser notificada dilluns, permetrà a la formació anticapitalista «accedir al contingut de les actuacions, participar en les diligències i instar allò que consideri oportú al voltant a la investigació», explica. La CUP, a més, d'acord amb el fet que ara és «part» en el procés, ha presentat aquest mateix dimarts, davant el TSJC, una sol·licitud per ser també acusació popular en «la branca aforada del cas 3%», que s'instrueix en aquest tribunal perquè afecta el diputat no-adscrit (i exdiputat de JxSí) Germà Gordó.

Segons el diputat de la CUP Benet Salellas, la decisió de la seva formació de personar-se en aquesta causa té com a objectiu evidenciar la seva «fermesa» en la lluita contra la corrupció, i ha recordat que el grup de la CUP va ser el primer a exigir a Gordó la seva dimissió i la seva renúncia a l'escó obtingut per JxSí. «Una situació que no s'ha produït -recorda Salellas- i que demostra que Gordó entén la política com una qüestió de benefici i profit personal, i no com un projecte col·lectiu i de construcció republicana».

Salellas ha assegurat que, en funció de les investigacions judicials, la CUP no dubtarà en «demanar responsabilitats polítiques» si es demostra que «existeix una relació entre els responsables polítics de CDC de l'època del 3% i els responsables polítics que van incloure a Germà Gordó a la llista de JxSí».

En funció de l'evolució del cas, la CUP decidirà quines compareixences parlamentàries sol·licita, ha puntualitzat Salellas, mentre que en roda de premsa, la també diputada d'aquesta formació Mireia Boya, ja ha deixat clar que el seu grup no veu «cap relació entre el president Carles Puigdemont i la trama del 3%».

tracking