Diari Més

La Fundació Apel·les Fenosa rep el Premi Nacional de Cultura

Els encarregats de recollir el guardó van ser l’alcalde del Vendrell i president de la Fundació Fenosa, Martí Carnicer, i el seu director, Josep Miquel García

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va recollir el guardó.

La Fundació Apel·les Fenosa rep el Premi Nacional de CulturaAjuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre Municipal La Sala de Rubí va acollir ahir dimecres al vespre l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2017 que atorga anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). La Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell va ser un dels premiats amb aquests guardons, que reconeixen a figures i entitats que contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana.

Els encarregats de recollir el guardó de la fundació vendrellenca van ser l’alcalde del Vendrell i president de la Fundació Fenosa, Martí Carnicer, i el seu director, Josep Miquel García. També hi van ser presents l’ex alcalde Benet Jané i l’ex alcaldessa Helena Arribas, així com diversos membres del Patronat de la Fundació.

El Premi Nacional de Cultura reconeix la posada en valor que ha fet la Fundació Fenosa de l’obra de l’escultor, amb una rellevant projecció europea, des de la casa del Portal del Pardo, al Vendrell, que va adquirir l’artista el 1957. Les exposicions monogràfiques que s’hi exhibeixen expliquen les relacions que Fenosa va mantenir amb creadors rellevants de l’avantguarda històrica, com Coco Chanel, Nicolas de Stäel, Paul Éluard, Jean Cocteau o Picasso.

El Premi Nacional de Cultura reconeix la posada en valor que ha fet la Fundació Fenosa de l'obra de l'escultor des de la casa del Portal del Pardo.

La Fundació Apel·les Fenosa rep el Premi Nacional de CulturaAjuntament del Vendrell

tracking