Diari Més

Calafell posa fre als traspassos il·legals de parades als mercats

El municipi ha aprovat inicialment una ordenança per tal de regular la situació i, així, poder garantir la seguretat en aquests espais setmanals

La taxa del servei de grua també s'incrementarà, passant del 88,32 euros actuals, als 110.

Calafell posa fre als traspassos il·legals de parades als mercatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calafell ha iniciat els primers passos per posar fre als traspassos il·legals de parades als mercats setmanals del municipi. En aquest sentit, en la sessió plenària celebrada dilluns es va aprovar inicialment una nova ordenança per regular la situació. També s’acotarà el nombre màxim de parades, ja que «actualment n’hi ha massa per poder garantir la seguretat i una eventual evacuació en cas de risc, així com l’accés de vehicles d’emergències, especialment en el cas del mercadal de Segur de Calafell», es destaca des del consistori.

Tal com explicà en el ple la regidora de Promoció Econòmica, Lluïsa Lastra, «les transferències il·legals de parades dificulta enormement la gestió dels mercats setmanals des de tots els punts de vista, més quan hi ha incompliments d’horaris o d’obligacions de neteja per part d’alguns paradistes». Així mateix, la regidora afegí que «ha d’estar clar qui és el titular d’una parada, perquè se’n deriven moltes obligacions, no únicament les tributàries, sinó les de compliment de la normativa».

Actualment, al municipi de Calafell es fan dos mercats no sedentaris setmanals: el dimarts, al nucli de la Platja (a la zona del passeig de la Unió i l’aparcament el Blanquet); i el divendres, al nucli de Segur, al carrer Baixador. El primer se celebra des de fa una quaranta anys; el segon, des de en fa trenta. Tots dos han experimentat alguns petits canvis d’ubicació, però sempre dins de la rodalia immediata.

Es remunicipalitza la grua

En la mateixa sessió plenària de dilluns, l’Ajuntament de Calafell va aprovar «remunicipalitzar» el servei de la grua, que des de fa anys es prestava mitjançant una contracta externa. El de la grua és el primer, després de la decisió d’estudiar tots els casos de contractes externalitzats per veure si podien ser més eficaços o més econòmics si els prestava directament l’Ajuntament.

Aquest procés prové del fet que hi ha diversos contractes externalitzats que han caducat o han de finalitzar en els propers temps i arrenca d’un acord adoptat pel ple municipal, a instàncies del grup municipal de la CUP, del març de 2016. El servei que es proposa haurà de funcionar 24 hores al dia, amb un desplegament dimensionat al nombre de vehicles de les diferents franges horàries del dia i la nit, però també amb el canviant parc mòbil que té Calafell segons l’època de l’any. A més, aquestes necessitats es revisaran contínuament, com a mínim de forma trimestral.

Dins d’aquesta remunicipalització, el ple aprovà pujar la taxa del servei de grua, amb l’objectiu d’acostar-la al preu real del servei. Quan entri en vigor, els infractors hauran de pagar 110 euros per recuperar el vehicle, quan fins ara n’eren 88,32. És el preu per a turismes i està en la línia, tot i que una mica inferior, al d’altres municipis similars de l’entorn de Calafell.

D’altra banda, en el ple es va aprovar una moció presentada per la CUP que vol promoure la creació d’una xarxa d’horts urbans en espais sense edificar que actualment no tenen cap ús. Segons la CUP, aquesta mena d’horts pot garantir l’autosuficiència alimentària de persones i famílies en atur.

tracking