Diari Més

Policial

Un detingut al Vendrell per comentaris islamòfobs i incitar a la violència anticatalanista

Hauria declarat, en un programa de ràdio d'un partit ultradretà, que s'haurien de repetir agressions com la del Centre Blanquerna de Madrid

Imatge d'arxiu d'una pancarta en suport dels agressors del Centre Blanquerna a Madrid, que van irrompre a l'espai durant l'acte institucional de celebració de la Diada de Catalunya del 2013.

Un detingut al Vendrell per comentaris islamòfobs i incitar la violència antiindependentistaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de Mossos d’Esquadra van detenir, dimecres a la tarda, un home de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí del Vendrell com a presumpte autor d’un delicte d’odi. El detingut hauria fet comentaris en què s’incitava a la realització d’actes com els que van tenir lloc al Centre Blanquerna de Madrid durant l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre de 2013. En aquell acte, un grup de persones vinculades a moviments d’extrema dreta van irrompre en l’esmentat espai quan s’estava desenvolupant l’acte institucional de celebració de la Diada. Els individus van agredir, escridassar i intimidar els assistents.

Els fets que han propiciat la detenció es remunten al 22 de març de 2017 quan, mitjançant un programa de ràdio emès pel canal d’un partit ultradretà a través d’una plataforma digital de podcast, l’autor va declarar que s’havien de reproduir actes com el de la Blanquerna, va realitzar comentaris islamòfobs i contraris a col·lectius de caire antifeixista. En concret, el detingut va fer aquestes afirmacions amb posterioritat a una manifestació que un col·lectiu antifeixista va convocar el 18 de març de 2017 a la capital del Baix Penedès.

La Policia de la Generalitat, des d’un primer moment, va dirigir les línies d’investigació cap a un mòbil ideològic que, finalment, s’ha concretat amb la detenció de l’autor dels fets. Després de ser escoltat en declaració, es va deixar la detenció sense efecte a l’espera de ser citat en seu judicial.

tracking