Diari Més

Calafell demanarà ajuda als veïns per detectar cultius de marihuana

imatge de la plantació de Marihuana

Detinguts els responsables de dues plantacions de marihuana al Baix Penedès i al TarragonèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Calafell demanarà ajuda a les associacions de veïns per detectar cases amb cultius de marihuana, ha informat l'alcalde, Ramón Ferré (PSC).

El consistori demanarà a través del Consell municipal de participació ciutadana col·laboració veïnal per «detectar cases ocupades amb cultius de marihuana» i «que informin si veuen persones sospitoses per la seva urbanització».

La informació recollida es traslladarà al Consell de seguretat per posar-la a disposició policial i facilitar la labor de les forces de seguretat per tallar el cultiu de marihuana en cases i xalets.

«Ja col·laborem molt amb els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil i aquest hivern ja han desmantellat cases amb més de 800 plantes», assenyala l'alcalde.

El consistori compta amb un cens de pisos que són de propietat de bancs, que han elaborat per analitzar les possibilitats d'aconseguir un lloguer social per a aquests immobles.

Han comptabilitzat més de 300 pisos i al voltant d'un 20-30% estan ocupats il·legalment, encara que el cultiu de «es concentra als xalets».

En aquest sentit, ha destacat que «en tenim alguns de detectats i hi ha moltes casuístiques», a l'hora que ha assenyalat que «és complicat tallar aquest problema».

Diumenge passat dia 14 es va produir una explosió en una casa ocupada del nucli de Segur de Calafell, en la qual es van trobar més de 200 plantes de marihuana.

Els dos habitants de la casa, de 26 i 29 anys, van patir cremades greus i estan ingressats a la Unitat de Cremats de l'hospital del Vall d'Hebron a Barcelona, sense que es temi per la seva vida.

Els Mossos d'Esquadra, informa aquest cos, els han denunciat per un delicte de danys i un altre contra la salut pública.

Les causes de l'explosió encara no s'han determinat i la investigació continua oberta, tot i que la hipòtesi principal és que es va produir una acumulació de gasos.

tracking