Diari Més

“La Cumprativa” de Llorenç del Penedès encara un any replet d'actes per celebrar el centenari

L’entitat va presentar el passat 6 de maig les activitats que es duran a terme per celebrar els seus 100 anys

L'acte va comptar amb un concert de música clàssica a càrrec de joves de la comarca.

“La Cumprativa” de Llorenç del Penedès encara un any replet d'actes per celebrar el centenariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Cultural i Recreativa “La Cumprativa” va presentar, el passat 6 de maig, els actes de celebració del seu centenari en un esdeveniment en el qual hi van assistir diverses autoritats. Va destacar la presència del Conseller d’Interior Jordi Jané, qui va explicar les seves vivències a Llorenç durant la seva joventut, ja que hi va tenir molta relació per motius familiars.

L’acte va comptar amb un parlament del president de la Cumprativa, Joan Casals Sadurní, i un esquetx teatral en què una àvia explicava als seus néts els inicis de “La Cumprativa”. A més l’artista llorencenca M. Teresa Baltasar va pintar un quadre que servirà per les litografies del centenari i tres joves de la comarca –l’Helena Cullaré a la flauta, el Francesc Minguella al violoncel, el Gerard Romero al clarinet i el Daniel Vidal al piano- van oferir un concert de música clàssica.

Durant l’esdeveniment es van donar a conèixer les activitats que es duran a terme enguany pel centenari de l’entitat, que estarà marcat per les celebracions. Es vol recuperar la festa del pa beneït, es farà campionat de dòmino i de botifarra, el campionat de Catalunya de futbolí, la celebració dels 25 anys del ball de saló, els 30 anys dels gegants i el drac i els 35 anys del ball de diables i del patinatge. També es realitzaran titelles i conta-contes pels més petits, sessions de cinema, conferències, la mostra de vins i caves del Baix Penedès, una trobada cultural amb l’Aragó, i la presentació del llibre del Centenari.

Com a cloenda de l’acte, l’alcalde de Llorenç del Penedès, en Jordi Marlès Ribes, i el Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Lluís Puig i Gordi, van fer els seus parlaments recalcant la importància de la tasca de les entitats com a models de societats integradores, solidàries i dinàmiques.

La Cursa de Maig, el primer acte de les festes del Centenari

Diumenge dia 7 va tenir lloc la Cursa de Maig, el primer acte de les festes del Centenari. Enguany celebrava la setena edició, en la qual hi van participar més de 200 atletes. Posteriorment es van realitzar les curses infantils. Després de les curses es va fer un esmorzar popular i un sorteig per tots els corredors i voluntaris, amb premis que van cedir els comerciants del poble i rodalies.

L'acte va comptar amb un gran nombre d'assistents.

“La Cumprativa” de Llorenç del Penedès encara un any replet d'actes per celebrar el centenariCedida

La Cursa de Maig va ser el primer dels actes del centenari.

“La Cumprativa” de Llorenç del Penedès encara un any replet d'actes per celebrar el centenariCedida

L'acte va comptar amb la presència del Conseller d'Interior, en Jordi Jané.

“La Cumprativa” de Llorenç del Penedès encara un any replet d'actes per celebrar el centenariCedida

tracking