Diari Més

Memòria històrica

La germana de Primo de Rivera es queda sense carrer a Calafell

El carrer Comtessa del Castell de la Mota, a Segur, ha passat a denominar-se carrer Eslovènia

El carrer està ubicat a la zona de Segur de Calafell.

La germana de Primo de Rivera es queda sense carrer a CalafellGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple municipal de Calafell ha decidit fer caure un dels últims vestigis del règim franquista que es mantenia present al paisatge urbà del municipi. Es tracta del carrer Comtessa del Castell de la Mota, títol nobiliari que el dictadorFranciscoFranco va atorgar el 1960 a Pilar Primo de Rivera, germana del que va ser fundador de la FalangeEspañola, José Antonio Primo de Rivera.

El nom del carrer s'havia catalanitzat i feia referència al castell que havia estat seu, a Medina delCampo, a Valladolid, de la Secció Femenina delMovimientoNacional, secció que lideravaprecisamentPilar Primo de Rivera.

L'elecció d'Eslovènia per a substituir el nom ha estat per uniformitat amb altres carrers propers de la zona de Segur de Calafell, que també utilitzen el nomenclàtor de països europeus.

La decisió de suprimir la denominació franquista del carrer va sorgir a partir d'una moció presentada per la CUP a la qual en el ple celebrat dimartsvan votar a favor tots els grups municipals, excepte Ciutadans, tot i que la seva posició contrariaera originadaper disconformitats formals amb la convocatòria del plenari en el seu conjunt.

tracking