Diari Més

El Vendrell subvencionarà l'arranjament d'habitatges de gent gran o amb discapacitat

També demanarà que les Madrigueres es declarin una zona d'especial protecció per a les aus

Imatge del ple celebrat ahir dimarts.

El Vendrell subvencionarà l'arranjament d'habitatges de gent gran o amb discapacitatAjuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Vendrell crearà una partida d’ajuts per a l’arranjament dels habitatges de la gent gran o amb discapacitats reconegudes. Així ho va aprovar el ple arran d’una moció presentada per Sí Se Puede. En el cas de les persones grans, les ajudes que atorgarà el consistori seran complementàries a les que ja concedeix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. En el cas de les ajudes destinades a les persones amb discapacitat, en un primer moment només es contemplaven com a beneficiaries les que tenien mobilitat reduïda, però una esmena de Som Poble ho ha ampliat a totes les que tinguin algun tipus de discapacitat reconeguda. La partida d’ajuts per finançar aquestes subvencions es crearà dins l’àrea de serveis socials.

El regidor de Serveis Socials, Rafel Gosalvez, afirma que des del consistori ja es treballa en diverses accions per millorar la qualitat de vida dels vendrellencs d’edat avançada. El regidor va explicar que s’està realitzant una diagnosi per detectar les seves necessitats i dur a terme accions que combatin la solitud en què es veuen abocades en alguns casos, com per exemple la detecció de fum a les llars de gent gran que viu sola.

L’Ajuntament demanarà que les aus de les Madrigueres estiguin protegides

Per altra banda el ple també va aprovar promoure els tràmits per tal que les Madrigueres siguin declarades xona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) i/o Lloc d’Importància Comunitària. Aquesta moció, a proposta d’ERC, va quedar aprovada amb els vots favorables de tots els grups de l’oposició: PxC, C’s, SSP, SP, PP i ERC. El govern es va abstenir, ja que considera que és una decisió que cal prendre havent fet una valoració de més elements, tot i estar-hi d’acord.

tracking