Diari Més

Municipal

El govern de Banyeres del Penedès acusa l'oposició d'«intentar bloquejar» el consistori

Va ser a través d'un ple extraordinari que, segons l'equip de govern, «ha suposat una despesa de 1.300 euros»

Un moment del ple extraordinari convocat per l'oposició.

El govern de Banyeres del Penedès acusa l'oposició d'«intentar bloquejar» el consistoriAjuntament de Banyeres del Penedès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip de govern de Banyeres del Penedès, format per quatre regidors dels partitBNY-Un Nou Banyeres, i per un d'ICV, acusa els grups de l'oposició, el PSC i el PDeCAT, «d'intentar bloquejar el govern de Banyeres del Penedès». Els fets, segons expliquen aquests, van tenir lloc el passat 4 d'abril, quan es va convocar un ple extraordinari on «l'oposició va seguir una estratègia unificada proposant un ordre del dia negociat». Aquest ple, assegura l'equip de govern, va suposar una despesa de més de 1.300 euros «que es podrien haver estalviat fent una Junta de Portaveus.

Al ple s'hi van tractar temes diferents. Per una banda, l'oposició va demanar que es canviés la normativa aprovada el passat mes de novembre referent a l'entrega de les actes en CD, perquè es tornés a la transcripció d'aquestes. Segons l'oposició, no s'estava fent bé. Però l'equip de govern demana temps per tal que el personal de l'Ajuntament es pugui adaptar a aquesta nova mesura, i es remarca que «des de la Generalitat es recomana que es facin 'vídeo actes' o 'àudio actes'», perquè transcriure una acta «implica tenir tres treballadors escoltant i transcrivint».

També es va proposar laprohibició de que els plens fossin gravats per la persona que ho feia, fins ara, de manera desinteressada, i que ho fes un professional amb autorització prèvia, «amb el corresponent cost que això suposarà». Un altre dels puntsva plantejar la periodicitat dels plens. Enlloc de fer-los cada tres mesos, es va demanar de fer-los cada dos, fet que «suposarà un augment de cost a les arques del consistori».

En l’últim punt de l'ordre del dia, i a proposta del grup socialista, es va demanar que part de les competències de la Junta de Govern i de l'Alcaldia es derivessin al ple. L'alcalde Amadeu Benach indica que «amb aquest tarannà de l'oposició els únics que realment pateixen les conseqüències són els banyerencs i banyerenques, ja que no volen que fem la nostra feina i, per tant, el poble no pot avançar».

tracking