Diari Més

Calafell pagarà la sentència de l'antiga plaça de braus en tres anualitats

L’acord al qual s’ha arribat amb l’actual propietària del terreny suposa «un alleujament per les arques municipals»

Imatge d'arxiu de la plaça de braus quan estava a ple rendiment.

L'Ajuntament de Calafell, obligat a pagar més d'1,5 MEUR per una antiga plaça de brausAjuntament de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Calafell podrà pagar en tres anys l’expropiació de l’antiga plaça de toros del nucli de Segur, fixada per una sentència judicial. El consistori ha arribat a aquest acord amb la societat Svaina, actual propietària del terreny, el qual es plasmarà en un conveni aprovat per la junta de govern local el passat dilluns.

L’import total suma 1.700.439,39 euros, que inclouen el principal, l’IVA i els interessos generats. Enguany es pagaran 947.148,60 euros, el següent 432.769,87 i el 2019, 320.720,92. El fet que l’Ajuntament pugui pagar la sentència en tres anualitats suposa «un alleujament per les arques municipals». De fet, els pressupostos d’enguany es van retardar quan ja estaven tancats per poder-hi encabir la partida.

La sentència tanca un contenciós urbanístic sobre un terreny de Segur de Calafell, a l’avinguda d’Espanya, on havia existit una plaça de braus construïda en el boom turístic dels anys 60 i abandonada i en ruïnes de fa dècades. Es tracta d'uns 6.000 metres quadrats situats a l’interior de l’illa delimitada per l’avinguda d’Espanya i els carrers Brasil, Pinar i Sant Rafael.

El conflicte té el seu origen en el pla general d’urbanisme de 1989, que va qualificar el terreny d’equipament, sense especificar si aquest era públic o privat, quan la propietat era privada. Ja abans de l’aprovació del POUM de 2011, els propietaris van demandar a l’Ajuntament per entendre que la qualificació confosa de la finca no els permetia fer-hi un equipament privat (la seva intenció era fer-hi una residència geriàtrica). I mai es va arribar a un acord per compensar-ho amb edificabilitat o alguna altra fórmula.

La decisió judicial va ser considerar la finca com un terreny per a equipaments públics i decretar una expropiació de facto, amb la corresponent indemnització als propietaris, l’import de la qual han fixat en la sentència.

tracking