Diari Més

El PP ofereix una fórmula 'creativa' a Carnicer per garantir l'estabilitat

Els dos regidors populars estarien disposats a entrar en l’organigrama, a través de comissions, però no al Govern local

Els dos regidors del PP del Vendrell.

El PP ofereix una fórmula al govern del VendrellAjuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PP al Vendrell ha tornat la pilota a l’alcalde Martí Carnicer (PSC). Els dos regidors populars, Jero Merino i Miguel Ángel Cilleruelo estarien disposats a garantir l’estabilitat que tant demana i necessita el govern vendrellenc entrant a formar part de l’organigrama del consistori, però no en l’executiu local. Els dos edils del PP s’emmirallen en el govern de l’Ajuntament de Calafell, on aquesta fórmula creativa ha mantingut la majoria després del trencament del pacte de govern per part de Ciutadans. Martí Carnicer, per la seva banda, analitza la proposta i encara no ha mogut fitxa.

«No formaríem part de les juntes de govern, però sí del seu organigrama a través d’algunes comissions», aclareix Jero Merino. En el cas de Calafell, un dels regidors de Ciutadans, va passar a presidir la Comissió informativa de manteniment i eficiència energètica del consistori després de ser expulsat del seu grup municipal. Els populars vendrellencs proposen quelcom semblant i conviden a l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, a què sigui ell qui trobi la manera de fer-ho. «Carnicer vol iniciar un procés de diàleg per poder aprovar el pressupost del 2017. Ens demana exigència i compromís i nosaltres li demanem exigència i creativitat. Li tornem la pilota, però s’ha de treure ell les castanyes del foc», afegia Merino.

A diferència de Calafell, la incorporació dels dos populars a l’organigrama a canvi del suport al govern no garanteix la majoria necessària al govern del Vendrell, compost pels vuit edils del PSC, PDeCat i un regidor no adscrit. En aquest sentit, Merino, suggereix que, amb la mateixa fórmula, es podrien sumar regidors d’altres formacions sense provocar cap mena d’«incomoditat» o pacte antinatural, tenint en compte les diferències ideològiques de tot l’espectre municipal vendrellenc. Aquesta és, de fet, la raó per la qual els populars rebutgen oferir la seva entrada al govern local.

«Creiem que, davant de la situació política, per a nosaltres és inviable entrar al Govern. Tenim molt clar que ens vam presentar a les eleccions municipals per treballar pel Vendrell, però també tenim clar que el PDeCAt (que està al govern municipal) no es recolzarà en partits unioninstes», diu el portaveu del PP a la capital del Baix Penedès.

El cert és que la proposta del PP podria ser el desllorigador de la complexa situació política sorgida arran de les darreres eleccions, que va fer que a l’oposició convisquin partits com PxC (Plataforma per Catalunya) amb formacions tals com Som Poble, Sí se puede o ERC, C’s i el PP. Seria la clau de volta per evitar que Carnicer plantegi una moció de confiança, tal com va anunciar el passat 6 de març.

«Seria un retard pel Vendrell deixar arribar a la moció de confiança. Això ens faria estar sense pressupost fins al juny. El que el Vendrell necessita és posar-se en marxa i fer coses. Amb vuit regidors no es pot arribar a tot arreu», conclou el popular.

Les condicions

Atorgar estabilitat al consistori vendrellenc, però, passaria pel compliment de dues condicions dels populars: implantar un pla de xoc per fomentar l’ocupació al municipi i donar sortida a les mocions presentades pel Partit Popular. Els regidors reivindiquen com a seves algunes iniciatives del govern de Martí Carnicer. «Vam presentar mocions i se les han fet seves», recorda Merino.

tracking