Diari Més

Successos

A presó un pare i el seu fill per atracar amb una escopeta diverses benzineres del Penedès

El jove arribava fins la benzinera amb una motocicleta robada per cometre l’atracament, mentre que el seu pare l’esperava en una furgoneta per fugir plegats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 8 de març, dos homes de 68 i 38 anys i nacionalitat espanyola, amb parentesc de pare i fill, com a presumptes autors de quatre robatoris violents a benzineres de l’Alt i el Baix Penedès i del Baix Llobregat. En tots els robatoris els lladres van fer servir el mateix modus operandi. El jove es traslladava fins les benzineres en una motocicleta robada per cometre l’atracament intimidant els treballadors amb una escopeta, mentre que el seu pare l’esperava a l’exterior per fugir amb una furgoneta. Un dels quatre robatoris es va produir a Bellvei, al Baix Penedès.

Els agents van iniciar la investigació el passat 31 de gener, quan es va produir un atracament en una benzinera de Sant Martí Sarroca, a l’Alt Penedès. En aquest cas l’home va irrompre a l’estació de servei amb la cara tapada amb un passamuntanyes i un casc de motocicleta i va treure una escopeta retallada. El lladre va aconseguir emportar-se un mòbil d’alta gamma i 1.430 euros en efectiu.

En les setmanes següents es van produir tres robatoris més en àrees de servei amb característiques i elements que determinaven que havien estat comesos pel mateix autor. El segon atracament es va produir l’11 de febrer en una altra gasolinera de l’Alt Penedès, on el detingut va disparar l’escopeta diversos cops contra una estanteria per tal d’intimidar el dependent. Aquesta situació es va repetir en el quart dels robatoris, el 5 de març, en una benzinera de Bellvei, al Baix Penedès. El tercer robatori es va produir a Olesa de Montsant, al Baix Llobregat, el 25 de febrer. El lladre es va emportar un total de 1.600 euros en aquests tres robatoris.

Els Mossos van centrar la investigació en un lladre reincident amb diversos antecedents policials, al qual van relacionar amb una furgoneta. La investigació va poder determinar que el vehicle pertanyia al pare del lladre i s’utilitzava per la seva fugida després de cometre els robatoris. D’aquesta manera, el lladre arribava a les benzineres amb una motocicleta robada i marxava amb la furgoneta, on l’esperava el seu pare. Així creaven confusió policial durant la seva fugida.

Gràcies a les gestions policials, els agents van identificar la furgoneta a Olesa de Monserrat, que a l’interior contenia un casc com el que s’havia utilitzat en els robatoris. A partir de la informació disponible els mossos van preparar un dispositiu per detenir els dos lladres. El dia 8 de van detenir l’autor material dels robatoris quan sortia d’un establiment comercial de Martorell i, al seu pare, quan sortia del seu domicili d’Olesa de Montserrat.

El 9 de març els agents van dur a terme una entrada i escorcoll a Olesa de Montserrat i van localitzar diverses peces de roba i objectes que relacionaven els lladres amb els robatoris: un casc, un passamuntanyes, una jaqueta, unes vambes i l’escopeta utilitzades durant els robatoris, a més localitzar deu cartutxos i la motxilla tricolor on amagava l'arma, un DNI i una targeta de dèbit que pertanyia a la treballadora del quart robatori. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 11 de març i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Imatge d'un dels atracaments comesos a les benzineres.

A presó un pare i el seu fill per atracar amb escopeta diverses benzineres del PenedèsMossos d'Esquadra

El lladre intimidava als treballadors amb una escopeta, que va disparar en algunes ocasions.

A presó un pare i el seu fill per atracar amb escopeta diverses benzineres del PenedèsMossos d'Esquadra

Imatge de l'escopeta utilitzada per cometre els atracaments.

A presó un pare i el seu fill per atracar amb escopeta diverses benzineres del PenedèsMossos d'Esquadra

Imatge del casc que el lladre utilitzava per amagar el seu rostre en els atracaments.

A presó un pare i el seu fill per atracar amb escopeta diverses benzineres del PenedèsMossos d'Esquadra

tracking