Diari Més

Segur de Calafell

El nou CAP de Segur de Calafell entrarà en funcionament el 20 de març

El centre oferirà servei de medicina familiar i pediatria en torn de matí i tarda

El nou CAP de Segur de Calafell entrarà en funcionament el 20 de març

El nou CAP de Segur de Calafell entrarà en funcionament el 20 de marçCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou CAP de Segur de Calafell, al terme municipal de Calafell (Baix Penedès), obrirà les seves portes el proper dilluns, 20 de març. L’Ajuntament ha aplaudit la posada en marxa de l’equipament, «després d’una espera d’anys, funcionant com a consultori en un espai insuficient». El nou Centre d’Atenció Primària, gestionat per la Xarxa Santa Tecla, oferirà servei de medicina i infermeria familiar i comunitària, així com també pediatria i infermeria pediàtrica. En els dos casos, amb visites programades, urgents, espontànies i domiciliàries. Al mateix temps, dos dies a la setmana hi haurà atenció d’una auxiliar clínica i de treball social, i es podran fer proves diagnòstiques, com electrocardiogrames. Abans de la inauguració oficial, aquest divendres 17 de març hi ha organitzades visites públiques a les instal•lacions.

A banda dels serveis generals, el nou CAP de Segur acollirà programes de salut adreçats a grups específics, com teràpies d’anticoagulació o seguiment diabètic. En aquest sentit, també s’hi preveuen programes d’atenció als malalts crònics, un de prevenció de l’obesitat en infants i adolescents, un de promoció de la salut a l’edat pediàtrica, un de salut a les escoles, un de seguiment al període posterior a una alta hospitalària i diversos projectes de prevenció generals.

En paral•lel, el nou equipament també oferirà el servei de ‘pacient expert’, on diversos pacients prèviament formats donaran suport a altres pacients amb una patologia comuna, sota suport dels professionals.

tracking