Diari Més

Judicial

Dos agents testimonis de l'arrest mortal de Cunit declaren no haver vist la detenció

Els agents dels Mossos d'Esquadra que van detenir a Víctor Gallego encara no han declarat

El jutjat del Vendrell obre diligències per la mort de Víctor Gallego a Cunit en ser detingut per cinc agents

El jutjat del Vendrell obre diligències per la mort de Víctor Gallego a Cunit en ser detingut per cinc agentsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos testimonis de l'arrest que tot just fa un any va acabar amb la mort del detingut, Víctor Gallego, a Cunit, han declarat al jutge que no van veure la detenció, segons ha informat l'advocat de la família del difunt, David Perales.

Gallego va morir el 14 de març de l'any passat a l'avinguda Barcelona de Cunit quan agents de la policia municipal i dels Mossos d'Esquadra de la comissaria del Vendrell procedien a la seva detenció. El jutjat número 2 del Vendrell, que instrueix el cas, ha citat a declarar dos agents dels grups que van intervenir en l'arrest i tots dos, segons la declaració, van coincidir a exposar que no van veure la detenció.

L'únic agent dels Mossos que ha declarat va relatar que va acudir amb d'altres companys en resposta a una petició de suport feta des de Cunit i que van tardar uns vuit minuts a arribar. Un cop al lloc dels fets, va veure el detingut de boca terrosa emmanillat per l'esquena i amb tres mossos més que el subjectaven pels peus, les manilles i l'esquena, i una agent que es comunicava amb la sala central. A partir d'aquest punt, va relatar que amb prou feines va veure res perquè va organitzar el perímetre de seguretat.

També va explicar que no van poder introduir el detingut al cotxe, que van anar a buscar la seva dona perquè el tranquil·litzés, però que ja no va contestar; el van posar de banda, van veure que no respirava, li van fer el boca a boca i van avisar el SEM.

L'únic policia local que ha declarat és el que va tallar el trànsit i va relatar que llavors, la víctima «estava agressiva, però vivia», i que «quan van arribar les ambulàncies, Víctor estava agressiu». Perales titlla d'«incomprensible» que no hagin declarat encara els «cinc agents que Víctor tenia a sobre».

La causa de la mort, segons l'autòpsia, va ser una arítmia cardíaca aguditzada per l'estrès de la detenció i la medicació que prenia la víctima, de 39 anys i 104 quilos de pes, per hipertensió. Les anàlisis toxicològiques posteriors van donar negatiu en drogues i alcohol, encara que amb restes de fàrmacs -com paracetamol- en l'orina. Un portaveu dels Mossos d'Esquadra assegura que els agents «acudiran tan aviat com se'ls citi» i declinen donar més detalls del cas en estar sota instrucció judicial.

El jutjat del Vendrell obre diligències per la mort de Víctor Gallego a Cunit en ser detingut per cinc agents

El jutjat del Vendrell obre diligències per la mort de Víctor Gallego a Cunit en ser detingut per cinc agentsACN

tracking