Diari Més

L'Ajuntament vol reobrir la llar d'infants de Calafell Parc el proper curs

El centre va tancar fa quatre anys per manca d’alumnes

Imatge de la guarderia El Petit Príncep, situada a Calafell Parc.

L'Ajuntament vol reobrir la llar d'infants de Calafell Parc el proper cursCedida | Ajuntament de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Calafell vol reobrir el proper curs escolar la llar d’infants municipal El Petit Príncep, situada la urbanització Calafell Parc. El centre va tancar fa 4 anys per manca d’alumnes a causa de la crisi. El consistori creu que és possible que torni a estar en funcionament en base a l’efecte que ha tingut la rebaixa dels preus en les altres tres llars municipals actualment actives.

Per aquest motiu el consistori calafellenc ha obert les inscripcions a aquesta llar d’infants amb l’oferta de places amb què comptava abans de tancar les seves portes. Hi ha un total de 61 places en les quals es contemplen una classe de nadons per 8 infants; una aula de P-1, per 13 infants ; i dues aules de P-2, amb 20 infants per aula. També hi haurà servei d’acollida a primera hora del matí, servei de menjador al migdia i ludoteca al final de la tarda. El govern preveu reobrir el centre si hi ha uns mínims d’inscripcions, encara que no s’omplin totes les places.

A principis del curs 2015-2016 va entrar en vigor una baixada de tarifes, que va situar la quota mensual a la meitat. Immediatament, la matrícula es va disparar en un 32%. Enguany, a més, s’implantaran bonificacions segons el nivell d’ingressos de les famílies, que faran encara més accessible el servei de les guarderies municipals.

L’Ajuntament estudia tornar a municipalitzar el servei

D’altra banda, l’Ajuntament està estudiant tornar a municipalitzar la gestió del servei de llars d’infants municipals, actualment externalitzat, en el marc d’un procés més general que podria incloure altres serveis. En aquest procés s’avalua quina eficàcia i quin estalvi pot aconseguir-se amb la gestió directa d’aquests serveis per part de l’Ajuntament, o través de l’empresa municipal CEMSSA, o si surt més a compte mantenir l’externalització.

tracking