Diari Més

Gastronomia

El xató, el gran protagonista del proper diumenge a Calafell

El municipi celebrarà, el 12 de març, la 16a Xatonada Popular i la quinzena gastronòmica del xató

El xató és un plat típic i identificatiu del Penedès.

El xató, el gran protagonista del proper diumenge a CalafellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El xató, el plat més típic i identificatiu del Penedès, serà el gran protagonista el proper diumenge 12 de març a Calafell. El municipi del Baix Penedès acollirà la 16a edició de la Xatonada Popular, que coincidirà amb la 15a gastronòmica del xató, una iniciativa de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament i els restauradors del municipi.

La Xatonada Popular tindrà lloc a partir de les 10h a la plaça de Catalunya, tot seguint el caire itinerant d’aquesta celebració pels tres nuclis del municipi. L’element més important de la jornada serà l’espai de tast de xató, a càrrec de cinc dels restaurants de Calafell adherits a la Ruta del Xató: A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Las Brasas i La Bodegueta del Pa Torrat. Es posaran a la venda 750 racions, a un preu de 7 euros, que inclourà xató, pa i vi de la DO Penedès.

Per altra banda també es realitzarà un taller infantil de xató, dirigit pels Mestres Xatonaires de Calafell. La festa estarà amenitzada pel grup d'animació “Ai Carai!i”. També hi haurà una fira d'aliments artesanals i la vuitena Trobada de plaques de cava.

Vuit restaurants participaran a la quinzena gastronòmica del xató

El mateix diumenge 12 de març es posa en marxa la quinzena gastronòmica del xató. Hi participaran vuit restaurants de Calafell: A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, Vell Papiol, Las Brasas, La Bodegueta del Pa Torrat, Petit Duval i l'Estany. Els establiments oferiran els seus menús basats en el xató de Calafell, complementat pels millors plats de la carta dels establiments i amb preus que van dels 19,90 als 38 euros.

tracking