Diari Més

Els veïns denuncien els 'nous' contenidors mal serigrafiats a Calafell

Alerten que alguns s’han instal·lat sense la serigrafia correcta i també es queixen de la distància que han de fer per llençar la brossa

Alguns dels contenidors que, tot i tenir la coberta de diferent color, la llegenda és de «rebuig».

Els veïns denuncien els 'nous' contenidors mal serigrafiats a CalafellCedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pagaran menys els que més reciclin. Aquest és l’objectiu de la bonificació sobre la taxa d’escombraries que es va aprovar l’any passat a Calafell i que, enguany, està plenament vigent. Sembla, però, que els calafellencs no ho tenen fàcil a l’hora de llençar la brossa i optimitzar la recollida selectiva: alguns dels contenidors que s’han començat a instal·lar amb el nou reordenament d’illes estan mal serigrafiats i tots són de «rebuig». L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, afirma no tenir constància d’aquest fet, però confirma que s’estan aprofitant els contenidors antics per a implementar la nova ordenació d’illes. «És possible que algun contenidor no tingui l’adhesiu corresponent, però, si es detecta, es canviarà», explica.

Cert és que cada peça té les cobertes amb el color de la fracció que, suposadament ha de contenir, però la llegenda diu «Rebuig» i la iconografia és la que correspon també al rebuig, quelcom que pot portar a la confusió a tots aquells que encara no coneixen bé la correspondència dels colors amb les fraccions: rebuig (gris), orgànica (marró), vidre (verd), paper-cartó (blau) i envasos (groc).

«Tot plegat és una mica contradictori. Per una banda, es demana a la ciutadania que es recicli més i que, en conseqüència hi haurà una disminució de la taxa d’escombraries, i, per l’altra, instal·len contenidors mal serigrafiats i però no acompanyen els canvis amb una campanya informativa pels veïns», denuncia la regidora Sandra Suárez del grup municipal de CiU, a l’oposició.

Contenidors a més distància

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, d’altra banda, assegura que, tot i que no s’han rebut queixes sobre aquesta qüestió, sí que les han rebut sobre les noves distàncies que han de recórrer alguns veïns per llençar la brossa. Cal recordar que, a principis d’aquest mes, l’Ajuntament de Calafell va començar el procés d’optimització de la recollida de residus, segons el qual, les illes de contenidors tindran cinc fraccions i les illes que només tenien el contenidor de rebuig i d’orgànica desapareixen en la pràctica totalitat. Amb aquesta operació, els contenidors s’agrupen i es creen noves illes, moltes de les quals, canvien d’ubicació. Abans d’aquest pla hi havia 314 illes de dos contenidors. Amb els canvis, passen a ser només 22 i s’amplien 31 a les cinc fraccions. Pel que fa a les illes de cinc contenidors se’n creen 82 de noves i es passa de les 217 a les 299.

Els canvis, però, no han estat comunicats degudament a la ciutadania, és el que consideren, com a mínim, alguns residents del nucli de Segur de Calafell que han denunciat que molts veïns deixen les bosses de les escombraries a terra allà on abans hi havia les velles illes de contenidors. En gairebé tots els casos, els nous elements on s’ha de dipositar la brossa estan ubicats a poca distància, però els veïns consideren que haurien d’haver estat informats. Segons les darreres dades de finals de l’any passat, Calafell és un dels municipis catalans que genera més residus per habitatge i any –17.000 tones en total– i, en canvi, és un dels que menys recicla –només el 16,41%–.

Els veïns han denunciat la manca de contenidors.

Els veïns denuncien els 'nous' contenidors mal serigrafiats a CalafellCedida

tracking