Diari Més

Política

Els barris marítims recluten veïns per formar candidatura al Vendrell

Volen tenir representació al plenari municipal i elevar les deficiències que presenta la zona litoral des de fa anys

Inundació al barri de Sant Salvador el passat 22 de gener.

Els barris marítims recluten veïns per formar candidatura al VendrellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns dels barris marítims del Vendrell –Sant Salvador, Coma-ruga i El Francàs– han començat a vertebrar una nova plataforma a través de la qual es constituirà una nova candidatura electoral que concorrerà a les eleccions municipals del 2019. Algunes de les entitats que hi ha darrere d’aquesta nova agrupació han començat a captar veïns que estiguin disposats a formar part de la futura llista amb la qual pretenen passar de les paraules a l’acció política.

Els veïns dels barris marítims se senten desatesos i denuncien que han hagut de patir dècades senceres sense cap mena d’inversió o manteniment real a la zona. La darrera gota que ha fet vessar el got ha estat la concessió dels 2,5 milions d’euros de fons FEDER a l’Ajuntament, una quantitat que aportarà a parts iguals el consistori i la Unió Europea pel projecte Recuperació i dinamització de l’espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l’activitat turística i econòmica.

Lluny del que pugui semblar, la proposta –amb què es pretén crear una gran illa pública i oberta que englobi la plaça Germans Trillas, l’estany de Coma-ruga i els jardins del complex Tabaris– no satisfà els veïns. «És una enganyifa. Aquesta actuació no resoldrà els greus problemes que tenen aquests barris. Només sortirà beneficiat el sector turístic, els hotelers i restauradors, però els veïns no traurem profit», assegura un dels membres de la incipient plataforma veïnal que vol integrar entitats de tota mena de Coma-ruga, El Francàs i Sant Salvador. Els veïns consideren que, organitzats, tenen prou força i volum per a poder entrar a l’Ajuntament i començar a prendre decisions reals. Plantaran cara a les actuals formacions amb representació municipal amb una candidatura independent de les grans sigles.

Manca de manteniment

Els recurrents problemes d’inundacions, que es produeixen en els episodis de fortes pluges, un manteniment de la zona insuficient o un enllumenat deficient, són algunes de les queixes dels residents dels barris del frontal marítim vendrellenc. «No tenim un espai esportiu municipal, no s’ha fomentat el comerç de proximitat i el transport públic és inexistent i només tenim un autobús cada hora que ens connecta amb el Vendrell», assegura un dels membres de la plataforma que vol esdevenir una formació independent de les grans sigles polítiques.

tracking