Diari Més

Leonora Milà dóna la seva col·lecció de discos de Pau Casals a la Fundació del mestre violoncel·lista

Entre la vintena de gravacions, destaca una edició original del Concert en Si bemoll Major de Boccherini de 1936, amb Casals com a solista

Músics japonesos retran homenatge a Pau Casals al Vendrell el 23 d'abril

Músics japonesos retran homenatge a Pau Casals al Vendrell el 23 d'abrilCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pianista i compositora Leonora Milà ha donat una vintena de gravacions històriques del violoncel•lista Pau Casals a la Fundació homònima, al Vendrell. Entre les obres que s’han lliurat, destaca una edició original en disc de pedra de 1936 del Concert en Si bemoll Major de Boccherini a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Londres dirigida per Ronald Landom i amb Pau Casals com a solista. La donació té, també, un component «emocional» important, segons ha destacat la Fundació, ja que el pare de Leonora Milà, Josep Milà i Casals, va ser un destacat violoncel•lista de l’orquestra fundada pel mateix Pau Casals. La pianista ha recordat que, tot i la coincidència de cognoms entre el seu pare i el mestre violoncel•lista, entre els dos no hi havia cap relació familiar.

Entre les obres que Leonora Milà ha donat a la Fundació Pau Casals, també hi ha un doble àlbum gravat entre el 1926 i 1928 al Kingsway Hall de Londres pel trio format per Casals, Thibaud i Cortot interpretant obres de Haydn, Schubert, Beethoven, Mendelssohn i Schumann.

Leonora Milà ha destacat que els seus discos de Pau Casals «han d’estar a la Fundació», ja que considera que «és el lloc on els pertoca per al seu correcte manteniment i, també, per a què puguin ser consultats per particulars i estudiosos».

tracking