Diari Més

Municipal

Calafell assegura que el sofà de l'alcalde resol la major part de les demandes dels ciutadans

La iniciativa, que ha començat la quarta tanda, ja ha atès 425 veïns

Una de les trobades realitzades entre alcalde i veïns.

L'alcalde de Calafell s'asseu al sofà de nou per parlar amb els veïnsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 425 veïns ja han passat pel sofà de l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, una iniciativa de participació que acaba de començar la quarta tanda i s’allargarà fins al juny. Un 60% de les demandes que els veïns han fet en el marc d’aquesta iniciativa, anomenada “L’alcalde al carrer” s’han resolt, segons assegura el consistori Calafellenc.

Per altra banda, un 25% d’aquestes demandes –referents a neteja de parcel·les, reparació de voreres i casos diversos molt concrets- es troben en tràmit. El 15% restant són qüestions de difícil execució a curt termini. És el cas de la creació de carrils bici, els excrements dels gossos, la instal·lació de fibra òptica o solucions per a l’ocupació il·legal d’habitatges.

Pel que fa a les temàtiques que plantegen els veïns que seuen al sofà, la major part tenen a veure amb el mal estat de voreres i calçades i amb l’incivisme, molt especialment pels excrements de gossos que els propietaris no recullen.

«La gràcia d’aquest format no és tant la facilitat per contactar directament amb l’alcalde, com el seguiment que es fa després dels temes plantejats en les trobades», afirma Ramon Ferré. L’alcalde afegeix que «el sofà no és una activitat de cara a la galeria, sinó una fórmula molt vàlida per agilitar les coses». Aquestes trobades, que s’assemblen al programa televisiu ‘Chester’, es fan aproximadament de forma quinzenal a tots els nuclis i urbanitzacions del municipi.

tracking