Diari Més

«El Bingo és el que fa que alguns jubilats que viuen sols surtin de casa»

El secretari de l’entitat que organitza el Bingo tancat pels Mossos a Cunit, diu que és legal i social

Imatge de l'ordinador que es connecta a una pantalla d'un televisor per reproduir les partides.

«El Bingo és el que fa que alguns jubilats que viuen sols surtin de casa»Mossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Creiem que ha estat una operació preventiva, però el Bingo que organitza l’Associació Veïns Cunit oest és social, completament legal, i és la manera de fer que matrimonis de persones grans o jubilats que viuen sols surtin de casa. A més, aquest joc és recomanable per a ells, els fa estar atents. La mitjana d’edat dels jugadors és de 70 anys». Així és com Àngel Grau, secretari de l’entitat veïnal i també regidor pel PSC a l’Ajuntament de Cunit, defensa una de les sales de bingo que els Mossos d’Esquadra van desmantellar el passat divendres.

Grau vol deixar clar que l’activitat de bingo que organitza l’Associació Veïns Cunit oest al centre cívic del carrer Ponent, no té res a veure amb l’altre que també va tancar la policia catalana. Els Mossos van entrar a un local situat als baixos del carrer Empar Nadal el passat 13 de gener on es jugava il·legalment al joc. «Allò és un local privat i tancat, feien una activitat clandestina. Nosaltres organitzem les partides a una sala del centre cívic de la Masia Cal Cego cedida per l’Ajuntament. Ho fem cada divendres, dissabte i diumenge de sis de la tarda a nou del vespre, quan, precisament, no hi ha altres activitats», assegura Grau.

A 0,35 cèntims el cartró, un 80 per cent del recaptat es destina al premi del bingo, que no supera els 10 euros, un 10 per cent a la línia i, la resta, segons Grau, són diners que l’Associació de Veïns Cunit oest destina a l’organització d’activitats totalment gratuïtes que desenvolupa al llarg de l’any.

«La quota dels socis és de 10 euros anuals i tenim 400 socis. Només recaptem entre 2.500 o 3.000 euros anuals, per la qual cosa, molts no estant al corrent de pagament, però els deixem pertànyer a l’entitat igualment. Amb tot el recaptat, s’organitzen activitats com classes de sevillanes, dansa del ventre, tallers de lectura, botifarrades popular, la revetlla de Sant Joan, la castanyada... Tot són activitats gratuïtes i, amb el que recollim, difícilment podem llogar un grup de música», diu Grau.

«Molts estan espantats»

Grau recorda que fa quatre anys els Mossos van realitzar una intervenció com la del passat dia 20 i, al cap d’un mes, tot estava resolt. De moment, el secretari de l’associació veïnal s’ha adreçat a la delegació del Govern a Tarragona per esclarir el succeït.

Segons Grau, «els agents venien vestits de paisà, es van identificar, van demanar la informació i es van emportar el material i els 10 euros recaptats de forma preventiva». «No van identificar cap de les persones que es trobaven jugant, però em diuen que alguns es van espantar i van marxar. Van identificar la dona que ven els cartons, una voluntària, i també està força espantada».

Segons fonts de la delegació del Govern de la Generalitat, un dels motius que podria haver provocat l’entrada policial és el fet que l’indret on es realitzen les partides pot ser considerada una sala de bingo, amb certa infraestructura preparada per a l’activitat. «Tenim una sala ben endreçada, perquè és la que ens cedeixen al centre cívic i connectem l’ordinador a una gran pantalla, el que permet que els puguin seguir bé la partida», afegeix Grau.

tracking