Diari Més

Laboral

El Baix Penedès treballa per tenir una Fira d'Ensenyament, Formació i Ocupació

Tècnics comarcals s'han reunit per presentar el projecte, que es tiraria endavant a principis del 2018

Els participants a la reunió que va tenir lloc aquest dimecres.

El Baix Penedès treballa per tenir una Fira d'Ensenyament, Formació i OcupacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Baix Penedès treballa per inaugurar, el vinent 2018, la primera edició de la Fira d'Ensenyament, Formació i Ocupació. Representants tècnics i polítics dels àmbits d'ocupació i formació dels ajuntaments de diversos municipis, i d'altres institucions relacionades amb el món formatiu i laboral de la comarca, es van reunir el passat 18 de gener per tal de presentar el projecte perquè aquesta fira sigui una realitat.

La idea va sorgir en el marc d'un context comarcal amb una de les taxes d'atur més elevades de Catalunya, especialment en el col·lectiu de persones joves, i amb mancances en l'àmbit de la formació al territori. Les institucions municipals i comarcals es van plantejar la necessitat de coordinar-se i planificar-se conjuntament per poder arribar de forma més adequada als joves. D'aquesta manera, el projecte té com a objectiu principal organitzar un esdeveniment que permeti donar a conèixer les diferents opcions formatives i laborals als joves de la comarca, i en general a totes aquelles persones en situació de recerca activa de feina o que estiguin en procés de millora de la seva ocupabilitat.

Els principals destinataris del projecte que s'està estudiant implementar de cara a principis del vinent 2018, serien els estudiants de Batxillerat, d'ESO i de Cicles Formatius, que vulguin conèixer quines són les opcions formatives existents. També aniria enfocat, en part, als pares i mares, professorat, educadors i orientadors, i als emprenedors, treballadors, aturats i totes aquelles persones que vulguin ampliar o reprendre els seus estudis.

A banda de la col·laboració dels ens locals i d'altres organismes públics, els impulsors de la fira creuen imprescindible comptar amb la presència i participació dels centres educatius, del sector privat -empreses del territori, entitats de formació, ETTs, etc.-, i amb la implicació activa de la ciutadania. A la reunió d'aquest dimecres hi van participar tècnics i políticsdels ajuntaments de Cunit, la Bisbal, Calafell i el Vendrell, de l'Oficina Jove Baix Penedès, de l'Oficina de Treball del Vendrell, el Coordinador Territorial d'FP de Tarragona, l'Inspector d'Ensenyament del Baix Penedès i el Director de l'Escola d'adults de Cunit.

tracking