Diari Més

Carnicer denuncia el «xantatge» de Mata per fer una contractació a dit

L’alcalde diu que la regidora ha intentat «reiteradament» que l’assessor d’ERC fos contractat com a càrrec de confiança

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, aquest dilluns.

Carnicer denuncia el «xantatge» de Mata per fer una contractació a ditCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora d’ERC, Eva Mata, va intentar diverses vegades que l’equip de govern del Vendrell contractés «a dit» una persona de la confiança del seu partit com a personal eventual de confiança. Això és, si més no, el que aquest dilluns denunciava l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, i una de les set raons per les quals, segons el batlle, la republicana ha estat expulsada del govern local. La retirada de les competències de la regidora es va anunciar el passat 11 de gener. Segons Carnicer, la regidora hauria intentat, presumptament, una mena de «xantatge» per aconseguir el seu objectiu. En un document que s’ha fet públic, Carnicer recull com Eva Mata hauria arribat a utilitzar la fórmula del «tu m’ajudes, jo t’ajudo».

Carnicer ha denunciat la suposada «pressió» que la regidora, ara a l’oposició, va exercir per aconseguir l’esmentada contractació, tot i que en l’acord de govern «es va dir que no hi hauria càrrecs eventuals de confiança». L’alcalde del Vendrell assegurava aquest dilluns que «ben aviat», Eva Mata va insistir en la necessitat de contractar una persona determinada com a suport a les tasques en la regidoria. «Sense cap tipus d’acord, i de la mà de la regidora, aquesta persona va estar actuant dins de l’àrea fins que es van donar instruccions en sentit contrari», recull el document que el mateix equip de govern ha fet públic en el portal web municipal. Segons l’executiu local, la regidora va proposar «la contractació directa de la mateixa persona» poc després. La seva proposta fou, novament, rebutjada.

El Govern vendrellenc recorda que, posteriorment, va haver un acord per preparar un concurs obert per a qualsevol professional o empresa que pogués col·laborar en el seguiment i control dels serveis. La regidoria a càrrec de Mata va elaborar diverses propostes que van ser rebutjades pels serveis tècnics de l’Ajuntament «per no estar ajustats a la legalitat vigent». Finalment, doncs, la regidora –segons l’equip de Govern– «no ha impulsat la licitació d’aquest contracte de seguiment, segurament perquè el resultat final podria no ser la contractació de la persona que ella desitjava». Aquesta persona és, segons Carnicer, «la mateixa persona que ha estat nomenada assessor d’ERC a l’Ajuntament, sense cap cost pel consistori».

«Tu m’ajudes, jo t’ajudo»

Carnicer assegura que la pressió exercida per la regidora republicana va arribar al seu punt més àlgid en el decurs d’una reunió que van mantenir, a petició d’ella, al seu despatx. De fet, després de la reunió, Carnicer va entrar a registre una carta adreçada a la regidora en la qual deixava per escrit les manifestacions que va fer Eva Mata durant aquesta.

Segons la carta, que es pot llegir íntegrament a la web municipal, Eva Mata hauria informat l’alcalde d’una possible querella que s’estava preparant contra ell. «I també del possible ús indegut de recursos municipals en alguna àrea i de l’existència de persones corruptes a Aigües Tomoví, sense concretar en cap cas els fets», recull la missiva. La regidora, segons Carnicer, l’hauria advertit que ella podia incidir en el decurs d’aquesta querella a canvi de la resolució d’algunes qüestions plantejades en la seva regidoria. «L’expressió concreta que vas emprar era ‘tu m’ajudes, jo t’ajudo’», recull Carnicer qui també li recorda, en la carta, que, té coneixement d’algun fet irregular «la teva obligació és informar-ne a les autoritats corresponents i, una d’aquestes, és l’alcalde».

El presumpte xantatge és una de les raons que Carnicer va enumerar dilluns per justificar la pèrdua de confiança en la regidora per la seva «deslleialtat». L’incompliment dels terminis acordats en la recollida selectiva comercial o el treball en paral·lel contra la Junta de Govern, són altres dels set elements que va desgranar Carnicer.

tracking