Diari Més

Expulsen la regidora de Medi Ambient del govern del Vendrell per manca de lleialtat institucional

L'alcalde del municipi, Martí Carnicer, ha explicat que hi ha greus discrepàncies que s'han accelerat en els últims temps

La regidora Eva Mata, que ha estat expulsada del govern municipal.

Expulsen la regidora de Medi Ambient del govern del Vendrell per «manca de lleialtat institucional»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha comunicat aquest dimecres la retirada de delegacions a la regidora de Medi Ambient, Eva Mata (ERC), per «manca de lleialtat institucional», per la qual cosa queda fora del govern municipal. Carnicer ha explicat que l’entrada de Mata a l’equip de govern ha presentat dificultats des del primer moment «per la reiterada falta d’informació de les seves actuacions a la resta de membres del govern, les deficiències d’algunes de les seves propostes i per una manca de respecte cap a altres regidors del govern». El batlle vendrellenc ha apuntat que «tot això s’ha traduït en un problema de lleialtat que ha esdevingut insostenible».

Les desavinences amb la regidora s’han accelerat en els últims temps, segons ha apuntat Carnicer, que ha afegit que les votacions diferenciades d’Eva Mata en el plenari han reflectit públicament aquesta situació, tot i que en algunes d’elles s’havia arribat a un consen previ.

L’alcalde ha expressat que «l’actuació interna del govern ha de presentar el màxim conses i fortalesa», tenint en compte que l’equilibri polític del govern de l’Ajuntament del Vendrell «ofereix en sí mateix prous dificultats». Per això s’ha acordat la retirada de les delegacions d’Alcaldia a la regidora Eva Mata i al seva sortida de la Junta de Govern davant la seva «manca de lleialtat institucional». La decisió es va comunicar ahir a ERC del Vendrell.

L’alcalde ha remarcat que l’expulsió de Mata no fa trontollar el pacte entre PSC, CiU i ERC. Pel que fa a la governabilitat, Martí Carnicer sí que ha reconegut que el fet que l’executiu ara estigui format per 8 dels 21 edils significarà la recerca de «més suports».

Per la seva part, l’executiva comarcal d’Esquerra ha donat suport a Eva Mata, negant cap discrepància interna amb ella en el si del partit. De cara a aquesta tarda, hi ha prevista una reunió de l’executiva local, on es valorarà la decisió anunciada pel govern vendrellenc.

Carnicer anunciarà en els propers dies la persona que es farà càrrec de les competències de les àrees que tenia delegades la regidora Eva Mata: Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals – Recollida de residus, Neteja de carrers, Cementiri i Protecció d’Animals.

tracking