Diari Més

Succesos

La policia espanyola deté a Calafell un membre de la màfia calabresa

Tenia pendent de complir una condemna de gairebé 12 anys de presó per blanqueig i associació mafiosa

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia espanyola ha detingut a Calafell un membre relacionat amb la màfia calabresa 'Ndrangheta'. L'home, de 52 anys i natural de Milà, tenia pendent de complir una condemna de gairebé 12 anys de presó per blanqueig i associació mafiosa. La detenció s'ha produït en col·laboració amb els Carabinieri italians i motivada per una ordre europea de detenció i entrega emesa per la fiscalia general de Milà. El detingut figurava encartat en l'operació 'Metallica' en la qual es van detenir 24 persones i es van confiscar actius financers per més de 62 milions d'euros, 51 quadres d'autor -tres de procedència espanyola- i altres obres d'art i peces d'arqueologia.

Les autoritats italianes van alertar la policia espanyola sobre la possible presència d'un pròfug de la justícia italiana a l'Estat. Concretament, manejaven informacions sobre una trobada que el fugitiu volia mantenir pròximament a la demarcació de Tarragona amb una dona procedent d'Itàlia i que s'havia de desplaçar amb avió fins a l'aeroport del Prat. Amb aquesta informació es va establir un dispositiu que va permetre localitzar i detenir al reclamat als voltants de l'estació de Calafell on s'havia citat amb la persona procedent d'Itàlia.

Durant la detenció se li va intervenir entre les seves pertinences una carta d'identitat falsificada, per la qual cosa se li ha atribuït a Espanya la comissió d'un delicte de falsedat documental.

L'arrestat tenia pendent una condemna d'11 anys, 7 mesos i 20 dies, per blanqueig de capitals i associació mafiosa. Es trobava encartat en l'operació 'Metallica', dirigida per la Fiscalia Investigadora Antimafia, dirigida contra un grup mafiós lligat a la màfia calabresa 'Ndrangheta', i responsable de tot tipus de fraus i extorsions amb l'objectiu d'adquirir el control d'activitats econòmiques i el cobrament de crèdits.

L'operació 'Metallica' es va saldar a Itàlia amb la detenció de 24 persones, la confiscació de diners i actius financers per un import de 62.140.000 euros, 51 quadres d'autor -tres dels quals són de procedència espanyola i estaven buscats per la Interpol-, 7 obres d'art i diferents objectes arqueològics.

Imatge de la detenció

La policia espanyola deté a Calafell un membre de la màfia calabresaCedida

tracking