Diari Més

Successos

Desmantellada una organització al Vendrell que estafava lloguers d'habitatges ficticis

Les vint persones detingudes, de nacionalitat romanesa, marroquina i espanyola, oferien habitatges de lloguers inexistents a la costa de Tarragona

La Policia ha detingut un total de 20 persones que formaven l'organització criminal.

Desmantellada una organització al Vendrell que estafava lloguers d'habitatges ficticisCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut vint persones d’una organització criminal que operava des del Vendrell dedicada a realitzar estafes de lloguers d’habitatges ficticis. L’organització realitzava les estafes de forma massiva per internet, on a través de transferències cobrava els lloguers ficticis d’habitatges, generalment ubicats a la costa, anunciats a través de diversos portals i pàgines d’Internet. El clan, format per persones de nacionalitat romanesa, marroquina i espanyola, ha estafat un total de 56.400 euros.

El grup s’encarregava d’insertar a Internet els diversos anuncis de lloguers fraudulents d’habitatges, tant de primera com de segona residencia, preferiblement a la costa de Tarragona. En l’anunci hi adjuntaven fotografies i dades d’una persona de contacte. Quan l’interessat trucava, la persona del grup criminal li demanava que realitzés un ingrés al compte corrent en concepte de reserva.

L’interessat en l’anuncia s’adonava que havia estat víctima d’una estafa uns dies més tard, ja que un cop realitzat el pagament ja no es podia posar en contacte amb l’anunciant. Fins i tot, algunes víctimes es van adonar de l’estafa en desplaçar-se fins a l’immoble i comprovar o bé que no existia o que estava ocupada pels seus veritables propietaris.

Una organització ben estructurada i jerarquitzada

El responsable de l’organització criminal era un romanès resident al Vendrell, el qual s’encarregava d’insertar les falses publicacions a Internet. En el segon eslavó es trobaven «els aconseguidors», tal i com se’ls anomena en argot policial. Es tracta de diversos ciutadans d’origen marroquí que es dedicaven a captar les persones que suposadament havien de donar la cara pels contactes i que eren els receptors de les transferències bancàries.

El tercer nivell en el grup el constituïen persones de nacionalitat espanyola i pocs recursos econòmics, els qual obrien comptes bancàries en el seu nom i transferien els diners ingressats per les víctimes a la organització, o bé entregaven els diners directament al cap del clan, després de ser retirats de les seves comptes bancàries en caixers automàtics. A aquestes persones se les denomina «mules» i feien aquesta tasca a canvi de comissions.

La investigació es va iniciar fa quinze mesos, quan va arribar la primera denuncia procedent de la comissaria local de Gandia. La Policia va bloquejar els anuncis publicitats a Internet associats als telèfons i les direccions de correu electrònic de contactes. També va bloquejar vint-i-sis comptes corrents amb un saldo total de 10.258 euros.

S’aporten probes concloents de la comissió de 94 delictes d’estafa. L’operació ha estat duta a terme per funcionaris de la UDEF de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona.

tracking