Diari Més

Cooperació

Una expedició per retornar el somriure als nens del Nepal

Dos baixpenedesencs portaran el seu espectacle infantil a les zones més devastades pel terratrèmol que va sacsejar el país fa un any

La Sandra Borell i l'Enric Rovira estan relacionats amb el món de l'espectacle i la música.

Una expedició per retornar el somriure als nens del NepalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sandra Borrell, de Llorenç del Penedès, i l’Enric Rovira, del Vendrell, viatjaran el proper 10 d’octubre fins al Nepal per acostar el teatre, la música i el circ als més petits. L’objectiu: fer somriure als nens de les zones més devastades pel terratrèmol que va sacsejar el país el darrer any, desastre que va provocar prop de 8.000 víctimes mortals. Ho volen aconseguir a través del seu espectacle infantil, que portaran fins a la zona a través de la ONG Smiles for Children.

La Sandra ja havia fet altres projectes de cooperació en països com Marroc, Nicaragua o Senegal i volia tornar a repetir l’experiència. En canvi, l’Enric no n’havia fet cap i tenia ganes de llançar-se a aquesta aventura solidària. En veure el documental de Smiles for Children, realitzat pels vendrellencs Carles Castelló i Xavi Mitjans, ho van tenir clar: el seu propi projecte seria posar el seu granet de sorra per amenitzar el dia a dia dels nens del Nepal.

Concretament, els joves, ambdós relacionats amb el món de la música, portaran el seu espectacle a Rowaling, una de les valls més afectades pel terratrèmol del 2015 i on hi ha anat menys organitzacions, ja que els accessos a l’indret van quedar molt complicats. Precisament aquest és el motiu pel qual els joves han decidit fer l’expedició en aquest indret. «Creiem que hem d’aportar tot el que està al nostre abast a aquestes valls, que són les que han rebut menys ajuda», afirma Borrell.

Els joves acostaran música, teatre i circ a escoles i orfanats

L’espectacle infantil de Borrell i Rovira estarà en marxa en aquestes regions del Nepal des de mitjans d’octubre fins a finals de novembre. La idea és representar-lo en escoles, orfenats i centres de refugiats, tot i que Borrell afirma que «no descartem fer-lo al carrer». A més, també faran danses i tallers.

La proposta dels joves baixpenedesencs combina diverses arts, com per exemple malabars, acrobàcies, clown o música en directe. «L’objectiu és que nens que no poden veure mai teatre o circ puguin gaudir-ne, a més de treure’ls un somriure», ha afirmat la llorencenca. A més, Borrell explica que l’espectacle està fet amb materials que poden trobar allà, com diaris, cassoles o bidons, per tal que «els infants vegin que amb el poc que tenen a l’abast poden fer un espectacle».

Aprendre a valorar les petites coses

Tant la Sandra com l’Enric afronten aquest nou i bonic repte amb moltes ganes. «Crec que és una gran oportunitat per aprendre d’una societat que valora molt les petites coses, cosa que no fem aquí –afirma Borrell-. Penso que ens poden ensenyar molt en molts àmbits com per exemple saber què és la felicitat i què necessitem realment per ser feliços».

Els joves tenen clar que aquesta experiència serà molt enriquidora i els aportarà una sèrie de valors que volen compartir quan tornin de l’expedició. Per aquest motiu, els jovesvolen oferir el mateix espectacle als infants catalans en petits ateneus de la nostra terra. «Amb el nostre espectacle, que és per tots els públics, volem transmetre la tasca que haurem fet allà i conscienciar tan a petits com a grans», conclou la llorencenca.

tracking