Diari Més

El telèfon per denunciar el 'bullying' al Vendrell rep més de 15 trucades

No totes són per assetjament escolar i, d’altres, donen pas a una denúncia o al seguiment del cas

Imatge d'arxiu de Kenneth Martínez.

Derivats a Fiscalia tres casos d'absentisme escolar per manca de resposta de les famíliesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

633 336 220, aquest és el número de telèfon que es va posar en marxa el passat 18 d’abril al Vendrell per tal que les víctimes d’assetjament escolar –anomenat bullyng– o les persones del seu entorn puguin denunciar el cas i trobar suport. Des de la posada en marxa d’aquesta línia, el telèfon ha rebut més d’una quinzena de trucades. No totes aquestes trucades s’han fet des del Vendrell. S’han rebut peticions d’ajut des de municipis veïns i no totes les trucades han sol·licitat informació sobre el servei que es presta a través del telèfon. Tot i així, el projecte ha servit per assessorar les víctimes o les seves famílies.

Durant el mes d’abril el telèfon contra el bullyng va mantenir un total de cinc converses via Whattsaap. Dues d’aquestes provenien de la ciutat de Tarragona. De les tres persones que van trucar des del Vendrell, dues van ser citades al Casal Jove per tal d’oferir-los una intervenció més personalitzada.

Durant el mes de maig el telèfon va incrementar notablement el nombre de trucades rebudes. Es van realitzar un total d’onze atencions, set d’aquestes sobre la problemàtica de l’assetjament escolar. Al mes de juny es van atendre cinc persones, dues de fora del territori. Un dels denunciants va ser citat al Casal Jove i de dos casos més es va valorar que, de moment, no necessitaven una atenció presencial. Durant els mesos d’estiu, el telèfon no ha rebut cap trucada.

Rep classes a casa

Un dels casos atesos pel nou servei durant el primer trimestre, és el d’un menor de 15 anys que pateix una situació d’assetjament pel seu grup de classe. És la mare qui va demanar ajuda. La família no va voler interposar cap denúncia a l’espera que la situació es normalitzi, tot i que el jove no va assistir a classe des del març i rebia les classes a casa amb un mestre facilitat per Ensenyament i amb certificat de baixa mèdica.Un altre dels casos atesos és el d’una noia que patia una situació d’assetjament cibernètic per part d’un altre noi escolaritzat a un centre diferent del de la víctima. L’informe elaborat pel servei Prou Bullyng al Vendrell ha servit per complementar la denúncia que han interposat davant dels Mossos d’Esquadra.

A mitjans del mes de maig el servei va rebre la trucada d’un pare de Bellvei. L’home es trobava posant una denúncia perquè el seu fill havia estat agredit per un company del centre. El servei va posar a la seva disposició l’informe per adjuntar a la denúncia que van interposar davant dels Mossos d’Esquadra.

Denúncies a la Fiscalia

Durant la presentació de les dades del primer trimestre de funcionament de la línia contra l’assetjament escolar aquest dimecres, es van donar a conèixer també els resultats del projecte contra l’absentisme escolar. El protocol contra l’absentisme escolar del Vendrell ha detectat fins a 135 casos durant l’any 2015. Es tracta d’alumnes, amb edats d’escolarització obligatòria, que no assisteixen a classe i no justifiquen la seva absència al centre on estan matriculats. Els 135 caos d’absentisme escolar afecten quatre centres de secundària diferents de la localitat. El curs passat, el Vendrell va remetre a la Fiscalia tres casos d’absentisme escolar detectats a diferents instituts del municipi. Són situacions «extremes», segons ha definit el regidor d’Educació, Kenneth Martínez, qui va explicar que les famílies no han respòs als requeriments dels centres educatius, de manera que la Policia Local ha emès un informe que ha posat en mans de la Fiscalia per a què analitzi els fets. A les acaballes del curs, la xifra s’havia reduït a 65. Martínez va explicarque una part d’aquests casos responen a alumnes «desmotivats».

tracking