Diari Més

Creat:

Actualitzat:

Hi ha dies que em llevo reflexiu, i avui pensava en totes les coses que han canviat a Tarragona des que vaig marxar fa vint anys. Ara tenim el Mercat, El Corte Inglés, l’Arena Plaça i el Sex Shop de les Gavarres... Sí, sí, aquest no el coneixeu. El cas és que m’he posat a imaginar com seria Tarragona d’aquí a 300 anys.

Per començar, ja no seria Tarragona, de ben segur que ja seríem Tarrarreus i jo agafaria el Metro a la boca de plaça de La Salle per anar a comprar vermut al carrer Llovera. Al cap i la fi serien poques parades: Imperial Tarraco-Torreforta-Sex Shop Gavarres-Aeroport-Tecnoparc-Pallol-Plaça Prim. Hi aniria llegint tranquil·lament el Diari Mes. No, no seria de paper, seria de plàstic perquè els editors seguirien encaparrats en un format físic. Els titulars parlarien de les visites guiades per submarinistes a l’antic barri del Serrallo –ara sota el mar–, de les negociacions entre la Generalitat i l’Estat Espanyol, que encara durarien, i de la propera inauguració de l’Ikea de Tarragona, que, per fi, hauria aconseguit els permisos gràcies a la bona gestió de l’alcalde, Mohamed Rebull.

El futbol no existiria i els partits es farien a l’Arena Plaça amb jugadors amb controls de la Play jugant al Fifa 2300. Mitja ciutat sota les aigües: m’he horroritzat. Ja no podria anar a «festejar» a l’Espigó? I el Port Esportiu? I Villagrasa? No calia ser endeví: ... Tenien raó amb això de l’escalfament global (el del clima, no el porno). Però, a «Saber y Ganar», Jordi Hurtado continuaria dient que, per a concursar, s’ha d’enviar una carta amb segell de la Reina a un apartat postal.

tracking