Diari Més

Tribuna

Cap Nen sense saber nedar, un projecte de tots

Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus

Creat:

Actualitzat:

Aquest any el programa municipal «Cap nen sense saber nedar» afronta la temporada número 31. En aquests anys més de trenta-cinc mil alumnes hauran assolit l’aprenentatge de la natació a les piscines cobertes de Ploms i Reus Deportiu. Malgrat tot el bagatge i experiència acumulada, el programa no ha variat pràcticament gens el seu contingut, més enllà de la lògica renovació metodològica i pedagògica. S’ha mantingut l’essència de l’oferta municipal de portar els alumnes a la piscina, facilitar la familiarització amb el medi aquàtic i l’aprenentatge d’un conjunt de tècniques i habilitats. Un projecte avui tan necessari com el primer dia prova més que evident de la vigència de la proposta.

L’esforç municipal per fer front al cent per cent del cost d’assegurança, transport, atenció professional i piscines cobertes s’ha mantingut des de la primera edició, que va ser una edició pilot, impulsada per l’Ajuntament i que va comptar amb la implicació entusiasta de clubs i centres docents, entusiasme que avui també perdura. Primer van ser tres escoles, el següent curs totes les escoles públiques i, des de 1988 tots els centres educatius públics i concertats poden accedir al programa. També els centres d’educació especial i els alumnes d’integració participen d’un projecte global, utilitari i que pràcticament beneficia la totalitat de nens i nenes escolaritzats.

M’ha semblat oportú recordar aquest projecte, aquest esforç, ara que altres ajuntaments aposten per aquest tipus d’activitat i vull fer un palès el meu agraïment a tots els regidors d’esports, des de la Rosa Just fins ara, per mantenir aquesta proposta; també a la gent de l’esport que de forma entusiàstica van contribuir a la idea; a tots els equips docents i als professionals dels clubs perquè han mantingut la passió i el compromís amb els participants, fent possible aquesta fita: que avui dia ja més del 30% de la població de Reus, hagi après a nedar o a perfeccionar la tècnica amb aquest programa. Sens dubte una fita extraordinària gràcies a la suma i al compromís de tots.

tracking