Diari Més

Tribuna

40 anys de socialisme a Vila-seca

Portaveu del PSC a l’Ajuntament de Vila-seca

Creat:

Actualitzat:

Aquest mes de juliol hem commemorat el 40è aniversari de la creació de l’agrupació socialista de Vila-seca. Em plau, enormement, el dinar solidari que vàrem dur a terme al parc Bernat Saportella i l’exposició fotogràfica d’aquestes primeres quatre dècades d’activitat política socialista que vàrem organitzar a la seu de l’agrupació. Uns actes que van comptar també amb l’assistència i participació del primer secretari del PSC, el Miquel Iceta.

Vull destacar que vàrem aprofitar aquesta jornada per commemorar també el 84è aniversari de la creació de l’associació feminista socialista de Vila-seca. Una lluita per a la igualtat de gènere real a la nostra societat que ve de lluny i que va comptar amb el compromís inequívoc de moltes vilasecanes als anys de la segona República. Un compromís i un treball que van quedar escapçats per la negra nit que va representar la dictadura franquista. En aquest sentit vull, en primer lloc, reconèixer l’esforç i la dedicació de tots els companys i companyes que durant aquestes darreres dècades ens han precedit en el treball polític per vertebrar una Vila-seca de llibertat, cohesió i justícia social, els grans valors distintius del socialisme. Cadascú aportant el seu granet de sorra i el seu esforç, amb accents a vegades diferents, però tots remant plegats per créixer en benestar social i qualitat de vida, tots junts com a societat sense deixar ningú de banda. Moltes gràcies sinceres a tots i a totes!

Gràcies a aquesta feina permanent podem afirmar amb orgull que el PSC és ben viu i actiu avui a Vila-seca. I no només a la sala de plens de l’Ajuntament sinó, sobretot, a peu de carrer compartint els anhels i les inquietuds dels vilasecans i vilasecanes, dels nostres veïns, dels nostres convilatans.

Durant aquests 40 anys hi ha hagut moments bons i moments dolents, hem estat al Govern municipal i també a l’oposició, però sempre ens hem guiat pels valors que deia abans de justícia social, llibertat i cohesió, sense fer distincions entre els vilasecans nascuts al municipi i els originaris de fora vila.

I és que quan els socialistes parlem de Vila-seca no parlem tan sols de qualitat de vida i de prestigi de ciutat, que també. Vila-seca, per a nosaltres, significa sobretot cohesió social, pobresa i atur zero i serveis municipals d’excel·lència per ajudar als vilasecans que més estan acusant en carn pròpia els efectes devastadors de la crisi econòmica. Què vol dir això? Vol dir, per exemple, un servei de menjador gratuït per a les famílies amb menys recursos, garantir els serveis essencials –com el subministrament d’aigua i de llum– a totes les llars de la vila, erradicar la marginació social i evitar que no hi hagi ni un sol cas de malnutrició infantil. Ni un de sol perquè Vila-seca perd si hi ha ni que sigui un sol infant a la ciutat passant gana o una persona a la cuneta, abandonat a la seva dissort. La passió redistributiva i l’anhel de justícia social vol dir socialisme, en definitiva.

Els socialistes sempre hem entès també i defensat que som un sol poble i quan dic que som un sol poble parlo també dels veïns dels nuclis de la Plana i de la Pineda. Nosaltres tan sols entenem el nostre poble com un tot harmònic, no hi ha uns vilasecans i vilasecanes de primera o uns de segona. No hi ha uns ciutadans «d’aquí» i uns altres nouvinguts. Tots som de Vila-seca, tots estimem la nostra ciutat i tots volem el millor per als nostres fills.

Aquesta ha estat sempre la nostra certesa.

Avui, commemorant aquests 40 anys de socialisme, reafirmem aquest compromís permanent que ens connecta amb una lluita història de defensa dels interessos dels vilasecans sabent que els millors anys tant de Vila-seca com del socialisme estan per venir. Un encoratjo a tots a seguir treballant per aconseguir que el nostre somni d’una Vila-seca líder en prestacions socials i paràmetres de qualitat de vida en el conjunt de les comarques tarragonines es converteixi en realitat.

tracking