Diari Més

Tribuna

L'EMT i el GSW, benefici per Tarragona?

Regidor d’ERC-MES-MDC de l’Ajuntament de Tarragona

Creat:

Actualitzat:

El joc de sigles del títol resulta tan enigmàtic com la seva relació. L’EMT, Empresa Municipal de Transports de Tarragona que presenta un dèficit anual de 9 milions d’euros (ja se sap que garantir la mobilitat és deficitari, i més a Tarragona), ha finançat despeses per assistir al Global Summit of Women.

Què és el Global Summit of Women, també rebatejat com el «Davos de las dones»? El GSW és, segons diu el Ministerio de Asuntos Exteriores del Gobierno de España, «una reunión de carácter periódico, que reúne a un colectivo de mujeres emprendedoras que desempeñan puestos de responsabilidad en el mercado laboral. La Delegación española (junto con la Delegación de mujeres chinas), es la más numerosa de todas.» Aquesta és una cita de la trobada a l’ambaixada espanyola el 2016 a Varsòvia.

Però si atenem a la missió, el GSW va ser concebut com el nexe entre sectors –públic, privat i sense ànim de lucre, per tal d’ampliar dràsticament les oportunitats econòmiques de les dones a tot el món. En definitiva, es tracta d’una cimera de negocis, per impulsar la dona en l’economia mundial. El 2016 el lema era Dones: La construcció d’una economia inclusiva en l’era digital, el 2014 era Dones: Redissenyant economies i societats, dues edicions en les quals va participar la nostra presidenta de l’EMT.

Doncs molt bé, participar en reunions i congressos d’aquest tipus no té res de reprovable, ans al contrari, sempre se’n pot treure algun benefici, no en dubto. La qüestió és que qui ha de treure’n benefici principalment és qui paga. I vet aquí, hom espera amb candeletes quin ha estat el retorn cap a l’EMT de la participació en els GSW de la Sra. Begoña Floria, presidenta de l’EMT. Segur que acabarem tenint un informe contundent. Fins ara, res de res, fins al punt que el mateix consell desconeixia aquesta activitat de la presidenta. Segur que la presidenta ens relatarà totes les seves activitats a Varsòvia i a París, perquè entre ministres i primeres ministres de molts països, i algun premi Nobel, entre personalitats de les principals empreses del món que fabriquen i subministren de tot hi ha interessos clars i directes cap a l’EMT. De fet va coincidir a París amb l’alcaldessa de Madrid, la Sra. Ana Botella, amb qui constituïa la representació política de la delegació espanyola.

Potser no ho sé veure, potser no puc arribar a imaginar-me encara els beneficis cap a l’empresa. Tres dies de trobada donen per molt i entre recepció d’ambaixades, amb el corresponent mantó de Manila, segur que es fan contactes beneficiosos per a l’EMT.

No critico que hi hagi representants de Tarragona en aquestes trobades, el que no em sembla estètic, de moment, és que la festa la pagui comptablement l’EMT, sense saber-ne res el Consell d’administració. El que no em semblarà ètic, i per tant reprovable, és que aquesta despesa de milers d’euros no hagi aportat a l’EMT cap benefici, encara, i el que em semblarà imperdonable és que no aporti res a Tarragona. Esperem que els aclariments, que aquí calen, demostrin que l’objecte social de l’EMT lliga perfectament amb la presència de la seva presidenta als GSW.

tracking