Diari Més

Tribuna

Pacte pel referèndum

Coordinador ANC  Tarragona

Creat:

Actualitzat:

Sovint hi ha la tendència a pensar que Tarragona és aliena al procés que es viu a Catalunya i que sens dubte portarà a la seva població a votar per decidir el seu futur. Res més lluny de la veritat. Tarragona viu el procés intensament com a part integrant del territori català i el viu amb passió, com no pot ser d’una altra manera.

Tanmateix els mitjans de comunicació amb l’excepció d’honroses excepcions, ignoren importants actes a la nostra demarcació (potser de manera deliberada per tal que la gent no sàpiga que Tarragona camina amb Catalunya i no al marge) faltant d’aquesta manera al deure que tenen d’informar els ciutadans de tot allò que passa a la ciutat.

Així, trobem que el passat dia 4 una munió d’entitats (fins a setanta) de les més representatives del món de la cultura, de l’empresa, dels sindicats, de la política, etc. es van reunir a l’Auditori de la Diputació per reclamar la celebració del referèndum. L’acte va ser un èxit d’assistència i participació, i realment costa pensar un altre acte que reuneixi tanta varietat d’entitats tarragonines.

El procés continua, i noves entitats continuen adherint-se al pacte per exigir el referèndum, complementant la gran quantitat de signatures particulars que el reclamen. No es pot fer el sord davant d’aquest clam. El referèndum es farà perquè és la voluntat de la majoria dels catalans i així ho va demostrar Tarragona cridant a l’escenari de l’Auditori de la Diputació la convocatòria d’aquest.

Per molt que s’intenti amagar, tapar o ignorar, el procés continua. Propera parada: Referèndum. I els catalans que decideixin allò que considerin. Això es diu democràcia.

tracking