Diari Més

Tribuna

Respecte i visibilitat

President de Reus Circ Social

Creat:

Actualitzat:

A Reus tenim un projecte de circ social. Això vol dir un grup de nens i joves que fan servir les arts del circ com eina educativa i de lluita contra l’exclusió social. Aquesta setmana el projecte, amb el nom de Reus Circ Social, ha rebut la visita de l’alcalde i els regidors d’Educació, Esports i Participació, amb motiu del Dia Mundial del Circ Social.

L’alcalde ens ha felicitat per la feina d’integració que fem però ens ha dit que l’espai que fem servir no és adequat. Estem al Centre Cívic del Carme, un lloc amb bones instal·lacions i un personal ben atent i entregat a la seva feina. Però és veritat, l’alcalde té raó: el centre cívic se’ns ha quedat petit. Som una cinquantena de persones fent circ. Podríem ser més, però hem hagut de reconduir els més grans a la pràctica del workout (gimnàstica al carrer) per què no tenim prou espai a cobert. Al Centre Cívic de veritat ja no hi cabem.

Quina és la solució? Des de Cultura se’ns obren les portes del Giny, l’equipament que està tancat des de fa deu mesos, per poder fer-lo servir un trimestre: de l’abril a finals de juny. Durant l’estiu ja buscarem una solució més global, encabint a partir de setembre el projecte de circ social en la nova política de circ de la ciutat.

Llavors, què impedeix que avui mateix podem fer servir aquestes instal·lacions del Giny? Tècnicament res, el projecte Reus Circ Social acompleix totes les condicions tècniques i administratives. Penso que el problema és el sentiment de projecte frustrat que acompanya al Giny. Les coses no van sortir com s’esperaven i ara ni es vol reobrir la casa ni es volen inquilins.

Nosaltres creiem que podem fer la prova durant aquests tres mesos, per saber si som capaços de revitalitzat aquest espai mitjançant el circ social. Ens comprometem a sortir del Giny al juliol i reconsiderar la ubicació del projecte a partir de setembre, en el nou marc global que es defineixi pel circ a la ciutat. Però si l’alcalde creu que no hi ha un espai prou adequat al centre cívic i algú ens barra el pas per no poder fer servir el Giny, després de Setmana Santa farem circ davant la porta mateix de l’Ajuntament. Aquesta serà la solució que ens quedarà per gaudir de respecte social i visibilitat, que són les dues úniques coses que hem demanat als poders públics.

tracking