Diari Més

Tribuna

Les decisions del Pius definitivament a porta tancada

Compromís per Valls-ICV-EUiA

Creat:

Actualitzat:

Tots recordem la polèmica generada després del ple de l’Ajuntament del passat 28 de juny, quan l’alcalde, Albert Batet, va decidir celebrar la Junta general d’accionistes del Pius Hospital a porta tancada. Aquell dia, Compromís per Valls-ICV-EUiA i Crida per Valls-CUP teníem preparades una bateria de preguntes i observacions sobre diferents aspectes relacionats amb el centre. En veure que el batlle va comunicar als regidors presents que la junta d’accionistes es faria a la sala annexa a la d’Alcaldia i no a la de plens com era habitual, que possibilitant fins llavors la presència de públic, els edils de Compromís per Valls i CUP vam decidir no entrar-hi en solidaritat amb els treballadors i amb els ciutadans en general que, menystinguts, esperaven respostes sobre la situació de l’hospital. Aquest passat dilluns, un cop acabat el ple mensual de la corporació, hi havia una nova Junta General d’Accionistes del Pius Hospital. Va ser, novament, una junta accessible només als regidors i regidores, impossibilitant que el poc públic que va seguir el ple en tingués accés, tot i que, tan sols, es votava el canvi de representant d’una formació política en el si del Consell d’Administració del Centre, com a únic punt.

Aquestes escenificacions que protagonitzen CiU i ERC són un símptoma de mala praxi en transparència municipal i una voluntat nul·la d’escoltar la ciutadania i les seves reivindicacions. Què volen amagar? Els treballadors del Pius Hospital i el conjunt de la població vallenca no mereixen que se’ls oculti informació. Des de Compromís per Valls-ICV-EUiA defensem que les juntes dels òrgans i empreses municipals es facin sempre a porta oberta. Abans del rebombori de la junta d’accionistes del passat mes de juny totes les convocatòries eren públiques, regint-se a partir del reglament d’un ple municipal i amb públic a la sala de plens. Fins i tot, alguns, s’havien arribat a retransmetre en directe a través de la desapareguda ràdio municipal. Aquestes conductes de manca de transparència i covardia per part del govern, al nostre entendre, encara agreugen més la relació amb els treballadors dels Pius i la Residència Alt Camp.

Exigim rectificacions i que les juntes tornin a agafar el format habitual, obertes als vallencs i vallenques. I, si hi ha algun document que digui que les convocatòries han de ser a porta tancada, demanem que el govern ho exposi públicament.

Reiterem la nostra preocupació sobre la situació del Pius Hospital. Des de fa molt de temps, les trobades entre els membres del govern local al Consell d’Administració i els representants dels treballadors no avancen. Ens arriben informacions gens satisfactòries en el sentit que el malestar i la tensió estan lluny de desaparèixer. El govern ha de deixar d’aixoplugar-se en despatxos tot esperant que la tempesta es calmi i ha d’actuar per tal que els professionals del centre puguin treballar en condicions. Perquè si això és així, aleshores, la qualitat assistencial en sortirà enfortida

tracking