Diari Més

Tribuna

La Vegueria Penedès i el Turisme

President Enoturisme Penedès

Creat:

Actualitzat:

Des del Consorci de Promoció Turística del Penedès volem felicitar al territori per l’aprovació de la Vegueria del Penedès, per part del Parlament de Catalunya el passat dia 8 de febrer, un dia històric pel Penedès, que tots recordarem.

Des d’Enoturisme Penedès sempre hem cregut en les possibilitats d’aquest territori i en la possibilitat, al llarg dels darrers deu anys, de que el Penedès pogués esdevenir la vuitena Vegueria de Catalunya.

El Consorci va començar sent un ens comarcal, creat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, però ben aviat es va creure convenient que la millor escala territorial de treball era la regional, és a dir, que la maduresa turística del Penedès passava per superar l’escala comarcal i projectar-nos a nivell regional. Una gran visió per part de tots els membres del Consorci en aquell moment. Avui també vull donar les gràcies a tots els Presidents que han anat passant durant aquests anys, des de la seva creació, pel Consorci i que han treballat en aquesta direcció.

Per això en els darrers anys, el Consorci ha volgut obrir les portes a les comarques veïnes, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia. Més de 200 empreses, molts municipis i els 3 dels 4 consells comarcals s’han anat integrant al Consorci. Avui dia ja tenim els 27 municipis de l’Alt Penedès dins del Consorci i els municipis del Baix Penedès, Garraf i Anoia durant els últims mesos no han parat d’augmentar les seves adhesions. Segurament el Consorci és l’únic ens al Penedès que treballa en clau de Vegueria i que compta amb la col·laboració directa, no només de les comarques del Garraf, del Baix Penedès de l’Alt Penedès i l’Anoia sinó que també compta amb el suport de les dues Diputacions, la de Barcelona i la de Tarragona. L’estratègia del Consorci a curt terme passa per establir converses i estratègies conjuntes amb tots els organismes i entitats que dins de la Vegueria del Penedès, treballem amb la voluntat de promocionar el turisme per tal d’unificar i coordinar, conjuntament amb ells, les polítiques en turisme del Penedès. Una visió de futur que ens permetrà seguir sent la primera Ruta del Vi més visitada durant molts anys!

Des del Consorci som conscients que el futur del Penedès passa pel turisme, i que és el turisme, amb la promoció de l’enoturisme, la gastronomia , el paisatge i el patrimoni cultural, la base del relat del nostre territori.

El relat turístic del Penedès ha d’ajudar a posicionar-nos a Catalunya i al món. Tenim un capital envejable; territori, persones, empreses que ens ajudaran a aconseguir-ho.

tracking