Diari Més

Tribuna

Roc Muñoz, el millor candidat per al millor projecte

Membre de l’executiva del PSC del Camp de Tarragona

Creat:

Actualitzat:

Com a regidor al meu poble, a la Canonja, he pogut copsar de primer ma les virtuts de Roc Muñoz com a alcalde: la proximitat, el rigor en la gestió, la capacitat de diàleg no exempta de fermesa quan ha calgut. He pogut constatar com va conduir el procés de recuperació de la nostra plena municipalitat com a poble i com hem bastit, entre tots, aquesta Canonja orgullosa de la seva raó de ser.

Per tant, no puc més que celebrar que finalment Roc Muñoz hagi donat el pas endavant d’optar a ser el nou primer secretari dels socialistes de les comarques del Camp de Tarragona. El repte està a l’alça de la humilitat del nou primer secretari. Sabem que malgrat els atacs, les insídies i les ganes no dissimulades d’alguns per eradicar el socialisme de la nostra terra, i tot les innegables dificultats, avui dia representem a milers i milers de tarragonins i tarragonines que esperen de nosaltres respostes als seus problemes, coherència, exemplaritat i la defensa aferrissada dels interessos de les classes populars i treballadores.

Els problemes que tenim per endavant són immensos però també ho és la nostra determinació i la nostra convicció en la honestedat de la nostra causa. Cal defensar, també a casa nostra, la vigència de drets socials com l’educació i l’assistència sanitària, universal i gratuïta que creiem garantits però que estan sent actualment amenaçats pel tsunami neoliberal que hem patit i que amenaça d’arrossegar-ho tot. No ens posem davant de ningú, sinó al costat, acompanyant molta gent en el projecte col·lectiu de reforçar un model de progrés per a tothom en aquestes comarques. Sabem que els temps han canviat i que caldrà molt diàleg per refer ponts i la necessària unitat de les diferents expressions de les esquerres però també que els valors socialistes de llibertat, igualtat i justícia social són perdurables. I ja em perdonaran si parlo amb franquesa, però entenc que aquests no són moments de romanços ni d’anar amb embuts, sinó de dir les coses clares.

Els socialistes ens presentem a aquest Congrés com l’esquerra útil del Camp de Tarragona. No és un lema fàcil o una frase senzilla de màrqueting polític, al contrari, és una realitat que cada dia més es posa, i es posarà, més de manifest. Amb els nostres defectes, que els tenim, i amb els nostres errors, que els hem comès, la nostra defensa d’un sistema de valors obert, plural i respectuós, amb uns drets i serveis socials de la màxima qualitat i posant l’economia al servei de les persones converteix el nostre projecte polític en una proposta més necessària que mai. Sens dubte més necessària que ara fa deu anys. Només cal recordar l’esfereïdora xifra de 15.000 famílies amb tots els seus membres a l’atur i que ja no cobren cap subsidi o prestació que els permeti viure amb dignitat material que tenim a les comarques tarragonines.

Sabem que una democràcia que evoluciona permanentment sabrà sobreviure als pitjors excessos del capitalisme liberal i també al populisme demagògic d’aquells que qualifiquen règims dictatorials de partit únic de “democràcia social avançada”. Vivim en una societat lliure, governada per uns parlaments i òrgans legislatius que depenen del sufragi universal dels electors i de l’opinió pública dels ciutadans. Sapiguem ara donar un nou impuls socialista a la societat de les comarques tarragonines recuperant el control de la política sobre el poder econòmic i ideològic d’aquells que no han estat votats per ningú. Podem fer-ho en un grau elevat i honorable i, sens dubte, gloriós. Podem fer-ho amb persones de la integritat moral de Roc Muñoz, el millor candidat per al millor projecte al servei dels ciutadans i ciutadanes del Camp de Tarragona.

tracking