Diari Més

+Mares i Pares

La història entre un nen que pateix 'bullying' i un gat adoptat

Investigadors i experts expliquen els beneficis de que els més petits crèixen al costat d'animals per enfortir la seva autoestima

Imatge de Madden i el seu gatet adoptat Moon.

La història entre un nen que pateix bullying i un gat adoptatInstagram

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Madden Humphreys, de set anys, va néixer amb llavi leporí. Aquesta afectacióapareix en la fase de gestació i té lloc quan el teixit del paladar i el llavi superior no s’uneixen. També té heterocromia, una anomalia dels ulls en la què els iris són de colors diferents. El nen de Oklahoma es va haver de sotmetre a una operació quirúrgica quan va néixer i era només un nadó per poder separar el llavi i el seu rostre va quedar una mica diferent.

Els nens de la seva escola van començar a fer-li assetjament escolar simplement pel seu aspecte. L’adopció d’un gatet que també té el llavi leporí i els ulls de diferents colors està ajudant al nen a incrementar la seva autoestima i a fer front a la situació. La seva história està donant la volta al món.

La mare Christina Humphreys ha explicat al programa de televisió Today que «el seu fill no va començar a mostrar inseguretats fins que els altres nens no van començar a assenyalar les seves diferències i a insultar-lo». La mare no estava segura de la millor manera d'ajudar el seu fill, fins que es va trobar amb un post de Facebook en un grup per a mares de nens amb llavis leporins. La publicació contenia una foto d'un gat, esperant ser adoptat a partir d'un refugi d'animals de Minnesota, que tenia un llavi leporí. El gatet, amb el nom Moon, a més del llavi, tenia un ull de cada color, un blau i un marró, igual que el seu fill. «Vam saberimmediatament que aquest gatet estava destinat a formar part de la nostra família», va escriure Humphreys en una emotiva publicació de bloc sobre Love What Matters. El gatet que van posar el nom de Moon està ajudant al nen a adonar-se que és molt especial explica la seva mare. El gatet i el nen s'han fet inseparables i han creat una amistat molt especial.

Créixer amb animals

No és la primera vegada que coneixem casos d’animals que ajuden i motiven a nens amb alguna característica que els fa diferents. Els experts apunten que créixer amb animals de companyia pot aportar grans beneficis als més petits. Si els nens creixen al costat d'ells i sempre amb l’acompanyament dels pares, desenvoluparan les seves habilitats emocionals amb més facilitat. Disposaran d'una major empatia per reconèixer si el seu animal està tranquil, alegre o inquiet. Sabrà l'important que és respectar als altres, la necessitat de tenir cura, acaronar, acompanyar i entendre la diferència… És indispensable integrar a l'animal amb el nen i no apartar-lo per por sino tant l'animal com el nen, veuran a l'altre amb desconfiança. Permetre que es relacionin amb harmonia. És important ensenyar com respectar a l'animal i no deixar que el tractin brúscament o com si fos un peluix entenent també les necessitats del seu company.

Una recerca publicada en la revista Environmental Researchand Public Healthva revelar l'any passat que els menors quecreixenal costat d'animals domèstics són més propensos a enfortir la seva autoestima, a ser menys solitaris i, per tant, a desenvolupar millor les seves habilitats socials.

tracking