Diari Més

+Animals

El teu conill s'ha quedat immòbil, relax o estrés?

Aspectes a tenir en compte per tenir cura correctament d'un conill

Nena amb un conill com a animal de companyia.

El teu conill s'ha quedat immòbil, relax o estrés?Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conills han esdevingutun companyhabitual a les nostres llars. Moltes persones han decidit incorporar-los com a «mascota» dels seus fills. Tanmateix, s'ha de tenir en compte que sónéssersvius i tenen una sèrie de necessitats a tenir en compte per tal d'assegurar el seu benestar. Per desconeixement, molts propietaris de conills creuen que es tracta d'un rosegador comqualsevol altre, que requereix una gàbia, menjar i poc més. Però no és així. És important saber senyals que poden indicar que el conill està estressat o no en condicions que es poden millorar.

Un d'aquests senyals que a vegades hem vist a Internet en forma de vídeo, aparentment divertit, és la immobilitat dels conills quan els posem panxa enlaire, per exemple, prenent un bany. En realitat, aquest gest no és gens bo per l'animal. El que li passa és que està patint immobilitat tònica com a mecanisme de defensa davant la por. En llibertat, els pot servir per intentar reduir les ferides durant un atac o escapar al que pot ser el depredador en una situació extrema. Per tant, si el teu conillha arribat a aquest punt ésperquè ho està passant malament. Contrari al que es creu, els conills en trànsit no estan relaxats. En un estudi conduït perAnneMcBride, es va determinar que, en aquest estat, el ritme cardíac i la respiració són més ràpides i els nivells d'estrès augmenten.

Per aquest motiu, és millor sempre evitar aquestes posicions que generen malestar al nostre company i tractar-lo sempre amb el màxim respecte.

Els conills són animals molt sensibles iintel·ligents. En llibertat, espassen el dia movent-se i amb activitat diversa. El conill necessita un espai ample i enriquiment ambiental, necessiten joguines i material per rosegar. És molt important també l'exercici diari fora de la seva gàbia i, de ser possible, condicionar-los un lloc en el qual puguin estar en llibertat i a protegits d'objectes amb els què puguin fer-se mal. És important també mantenir neta la gàbia, ja que els conills agraeixen la higiene. Una falta d'higiene en la gàbia pot ocasionar també estrès en el nostre amic.

També és important que els adults ensenyin als seus fills que el conill no és una joguina que manipular com vulguin i és important ensenyar a respectar el seu espai i tractar-lo amb suavitat.

tracking