Diari Més

Castells

Altafulla i Vila-rodona tanquen la temporada a la zona tradicional

Els Castellers d’Altafulla descarreguen el 5de7 i la Colla Vella completa dos pilars de 6 simultanis a Vila-rodona

5de7 dels Castellers d'Altafulla a la diada de Sant Martí.

Altafulla i Vila-rodona tanquen la temporada a la zona tradicionalCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Castellers d’Altafulla, Xiquets de Tarragona i Xicots de Vilafranca han tancat aquest diumenge la temporada castellera amb la tradicional diada de Sant Martí que s'ha celebrat a la plaça del Pou.

La colla local ha fet un molt bon inici d’actuació completant el 5de7, després d’un peu desmuntat, però a la segona ronda ha patit una caiguda de 4de7 amb agulla, que només ha quedat en carregat, i la lesió de la terça del pilar els ha obligat a descartar un segon castell amb agulla a la tercera ronda. Així doncs, han optat pel 3de7 que, després d’un intent desmuntat, també han acabat descarregant.

Pel que fa a la colla tarragonina, aquesta s'ha volgut prendre la diada amb certa tranquil·litat després de l’actuació del passat dimecres a Vilafranca i han optat per completar el 4de8, el 3de8 i el 4de7 amb agulla. Tots tres castells han patit força tremolors, però s'han pogut completar sense més complicacions. El cap de colla dels del carrer Santa Anna, Sergi Feijoo, feia un balanç no del tot positiu de la temporada, sobretot d’aquest darrer tram, on les circumstàncies no els han deixat rodar els castells de nou tant com haurien volgut, però s'ha mostrat il·lusionat de cara a tornar a liderar la colla la temporada vinent.

La mateixa actuació han fet els Xicots de Vilafranca, el 4de8, el 3de8 i el 4de7 amb agulla. Cal destacar el fet que a l’alineació del carro gros s’hi ha estrenat una noia al pis de segons i dues més anaven al pis de terços, posicions que habitualment estan reservades a homes.

La Fira de Vila-rodona

Qui també ha posat el punt final a la temporada castellera aquest diumenge al migdia han estat les dues colles de Valls que s'han tornat a veure les cares per darrera vegada a l’actuació amb motiu de la Fira Agropecuària de Vila-rodona.

Ambdues formacions han rodat els castells de vuit pisos. La Colla Vella ha completat el 5de8, el 4de8 i el 3de8 i ha arrodonit la jornada convertint-se en la tercera colla del món casteller que descarrega dos pilars de sis simultanis (ja ho havien fet Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca). Per la seva banda, la Colla Joves de Valls ha fet el 2de8 amb folre, el 4de8 i el 3de8 després d’un primer intent que els ha caigut. Els vermells també han completat un pilar de 6.

3de8 dels Xicots de Vilafranca a la diada de Sant Martí.

Altafulla i Vila-rodona tanquen la temporada a la zona tradicionalCristina Aguilar

3de8 dels Xiquets de Tarragona a la diada de Sant Martí.

Altafulla i Vila-rodona tanquen la temporada a la zona tradicionalCristina Aguilar

Dos pilars

Altafulla i Vila-rodona tanquen la temporada a la zona tradicionalÀlex Alonso

tracking