Diari Més

Castells

Reus ja és de deu

La Colla Vella descarrega per primera vegada aquesta temporada el 4de10fm a la Diada del Mercadal

4de10fm de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la Diada del Mercadal.

Reus ja és de deuCastells en xarxa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La previsió era que la Diada del Mercadal potser arribava a veure dos castells de deu pisos. Finalment, només ha estat un, suficient per convertir la cèntrica plaça reusenca en plaça de deu i, a més, ha estat només un dels nombrosos castells de gamma extra que ha vist la capital del Baix Camp aquest dissabte a la tarda. En total han estat una desena.

Per donar-li encara més valor a la jornada i aprofitant la celebració de Reus Capital de la Cultura 2017, la Diada del Mercadal ha acollit un total de sis colles, enlloc de les cinc habituals, i ha gaudit d'una actuació de quatre hores llargues de durada.

Possiblement, l'actuació més destacada de la tarda ha estat la de la Colla Vella dels Xiquets de Valls que han estat els encarregats de convertir la plaça del Mercadal en plaça de deu. Ha estat a la segona ronda quan han intentat el 4de10 amb folre i manilles. El castell ha pujat força remenat, però a la sortida de la canalla s'ha acabat assentant i els rosats l'han pogut completar per primera vegada aquesta temporada. Abans, els vallencs ja havien descarregat el 5de9 amb folre, mentre que a la tercera ronda han intentat el 3de9 amb folre i pilar, un castell que feia molts anys que la Vella no intentava, però, finalment, l'han hagut de desmuntar. Així doncs, el 9de8 ha estat el castell escollit per la quarta ronda i el pilar de 7 folrat ha servit per arrodonir una magnífica diada dels rosats que ara ja se centraran exclusivament en la diada de Santa Úrsula del pròxim diumenge 22 d'octubre.

Torre de vidre verda

Tot i que s'havien plantejat portar a Reus el castell de deu, finalment, els Castellers de Vilafranca han refet el seu programa i han acabat descartant-lo, juntament amb el 4de9 sense folre. Tot i això, els verds han obert l'actuació amb el 3de9 amb folre i agulla i a la segona ronda han muntat un peu de 2de8 sense folre, però no li han acabat de trobar les mides i han optat per canviar-lo pel 2de9 amb folre i manilles. Ara bé, a la tercera ronda han decidit tornar-ho a intentar i aquest cop els vilafranquins han aconseguit tornar a descarregar aquesta temporada l'anomenada torre de vidre. Un 2de8 sense folre que ha precedit el pilar de 8 amb folre i manilles que ha tancat una molt bona actuació dels verds que venien d'haver pogut només carregar tots els castells que van intentar fa un parell de setmanes a Santa Tecla.

Millor actuació de la història de Capgrossos

Tot i estar força lluny de casa, els Capgrossos de Mataró han aconseguit fer a Reus la millor diada de la seva història. A les rondes de castells els mataronins han igualat l'actuació feta a les Santes, amb el 3de9 amb folre, el 2de9 amb folre i manilles (un dos que han hagut de treballar força) i el 5de9 folrat, però, amb la diferència que, en aquesta ocasió, li han pujat un pis més al pilar i l'han fet de 7 enlloc de 6, de manera que han completat així la millor actuació del seu historial.

Sense tripleta avellana

A qui pitjor li han anat les coses aquest dissabte a la tarda ha estat als Xiquets de Reus, que han quedat ben lluny d'aconseguir la tripleta màgica que s'havien plantejat. A la primera ronda, la colla local ha optat per completar de nou el 5de8, mentre que a la segona ha arribat el 4de9 amb folre, un quatre que ha començat a patir massa aviat i, tot i que s'ha donat l'ordre de desmuntar-lo, s'ha acabat trencant deixant força baixes entre els reusencs. Això ha obligat a la colla local ha refer completament els plans i, finalment, han optat pel 2de8 amb folre i el 3de8 per tancar la seva actuació.

La Jove fa els deures

Pel que fa a la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, els liles han complert a la perfecció amb el programa que s'havien marcat i han completat a Reus el 3, el 4 i el 5de9 amb folre. Aquest darrer ha estat, possiblement, un dels més remenats de la temporada. Els liles també han fet el pilar de 7 amb folre. La setmana vinent, la colla del Cós del Bou actuarà diumenge al Vendrell, una plaça talismà per la colla i on l'han passat van descarregar-hi el primer 3de10fm i on, aquest any, es plantegen intentar-hi el 4de9 sense folre.

Molt pocs Minyons

Finalment, la sisena colla present a plaça, els Minyons de Terrassa, han estat els qui, possiblement, han fet un paper més discret i és que els malves han aconseguit arrossegar molt poques camises. Tot i això, els egarencs han completat el 3 i el 4de9 amb folre, el 2de8f i el pilar de 6.

2de8 sense folre dels Castellers de Vilafranca a la Diada del Mercadal.

Reus ja és de deuCastells en Xarxa

5de8 dels Xiquets de Reus a la Diada del Mercadal.

Reus ja és de deuCastells en Xarxa

5de9f dels Capgrossos de Mataró a la Diada del Mercadal.

Reus ja és de deuCastells en Xarxa

5de9f de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la Diada del Mercadal.

Reus ja és de deuCastells en Xarxa

3de9f dels Minyons de Terrassa a la Diada del Mercadal.

Reus ja és de deuCastells en Xarxa

tracking