Diari Més

Castells

La Diada del Mercadal de dissabte podria veure dos castells de deu

Els Castellers de Vilafranca volen descarregar l’actuació que van fer per Santa Tecla a Tarragona

La tronada, els balls de lluïment i els castells dels Xiquets, protagonistes a la Mercadal

La tronada, els balls de lluïment i els castells dels Xiquets, protagonistes a la MercadalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any que el primer cap de setmana d’octubre no hi ha Concurs de Castells hi ha la Diada del Mercadal de Reus. Així doncs, aquesta dissabte a partir de les cinc de la tarda, la cèntrica plaça reusenca acollirà una diada castellera amb la presència de les colles punteres del país.

Hi actuaran els Xiquets de Reus, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella, els Minyons de Terrassa, la Jove de Tarragona i, a més, els Capgrossos de Mataró, que han estat convidats a la cita per primera vegada.

La Diada del Mercadal acostuma a ser una de les jornades més importants del calendari dels anys imparells, de fet, en aquest cap, verds i rosats ja han anunciat la seva intenció d’intentar-hi un castell de deu pisos. És més, els vilafranquins han tornat a fer públiques les seves intencions d’intentar-hi la millor actuació mai vista, amb el 3d10fm, la td8sf, el 4d9sf i el pd8fm, una actuació que s’havien plantejat per Santa Tecla, però llavors només van poder carregar els tres castells i no van acabar intentant el pilar.

Pel que fa a la colla tarragonina, la Jove podria intentar el 5de9f i acompanyar-lo pels altres dos castells de 9, mentre que els Capgrossos, en funció de la feina al darrer assaig, podrien plantejar-se el 5de9f i també el 2de9fm. L’actuació de Minyons, que també podria passar per algun intent de gamma extra, anirà determinada pel nombre d’efectius que puguin desplaçar els malves fins a Reus, ja que no acostuma a ser una de les cites on aconsegueixen arrossegar més camises.

Finalment, la colla local, els Xiquets de Reus, arriben amb l’objectiu de completar la millor diada de la seva història, intentant la tripleta màgica.

Una mà innocent ha repartit l'ordre d'entrada i la ubicació a plaça per al proper 7 d'octubre.

Els Xiquets de Reus tornaran a obrir la plaça en la Diada del MercadalOlívia Molet

tracking