Diari Més

Castells

Santa Tecla somriu a la Jove i a Sant Pere i Sant Pau

Els serrallencs tornen a igualar la millor diada de l’any i els Xiquets ensopeguen amb el 4de9f

3de9 amb folre i agulla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la diada de Santa Tecla.

Santa Tecla somriu a la Jove i a Sant Pere i Sant PauFrancesc Virgili

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, el migdia de Santa Tecla, la plaça de la Font s’ha tornat a omplir per viure i gaudir de la diada castellera que anualment se celebra amb les quatre colles de la ciutat per commemorar la festivitat de la patrona Tarragona. Una patrona que, en aquesta ocasió, ha somrigut, i de quina manera, a la Colla Jove Xiquets de Tarragona i als Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

Tal com va determinar el sorteig de l’ordre d’actuació, la colla del Cós del Bou ha estat la quarta a actuar, per darrere dels Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la colla de la camisa verda. Com en les darreres diades, els liles han tornat a apostar per un valor segur com a castell de sortida: el 5de9 amb folre. La súper catedral ha pujat una mica neguitosa, però, fent valer la confiança que li tenen, l’han descarregat sense problemes.

A la segona ronda ha arribat la gran estrena lila, el primer 3de9 amb folre i pilar de l’any. Després d’aconseguir descarregar-lo per primera vegada la temporada passada, aquest cop el tres ha pujat força remenat, obligant a treballar el pilar des de bon principi, i quan l’espadat es començava a desmuntar s’ha acabat trencant, deixant el castell només en carregat. Una caiguda, però, que no ha minvat els ànims de la Jove que a la tercera ronda ha intentat el 2de9 amb folre i manilles, un dos que han hagut de suar, però, tal com ja va passar al Catllar, han tornat a descarregar.

Finalment, la cirereta a aquesta gran actuació, una de les millors de la història dels liles, ha arribat en forma d’espadat de 8 amb folre i manilles. Tot i que el cansament i la calor havien començat a deixar empremta, tal com va passar fa menys d’una setmana a la diada del Primer Diumenge de Santa Tecla, el pilar s’ha tornat a descarregar, arrodonint així una excel·lent diada dels del Cós del Bou, la segona millor del seu historial.

Millor diada de la història verda

Els plans inicials dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau implicaven intentar el 2de8 amb folre en aquesta diada de Santa Tecla, però una caiguda a l’assaig aquesta darrera setmana va obligar-los a fer un gir a la planificació. Tot i això, els de la camisa verda han arribat aquest dissabte a la plaça de la Font amb la intenció de completar-hi la millor diada de la seva història i ho han aconseguit.

De sortida han apostat pel 3de8, un 3de8 que ja voldrien tenir dominat d’aquesta manera altres colles, mentre que a la segona ha arribat el 2de7 que l’han completat amb un tres i no res. Finalment, a la tercera ronda, el 4de8, el castell que pitjor tenen de tota la clàssica i que, un cop més, han hagut de suar. Fins i tot, hi ha hagut un moment en què el cap de colla des de dalt al tronc ha demanat tirar-lo avall, però la canalla ha seguit pujant i l’han acabat descarregant.

A la ronda de pilars ha arribat el seu gran repte del dia: descarregar per primera vegada el pilar de 7 amb folre a Tarragona i acompanyant la clàssica de vuit. No ha estat el millor espadat del món, l’han hagut de treballar, però han pogut salvar les pitjors fuetades i descarregant-lo han completat així la millor diada de la seva història i s’han tret l’espineta de només haver-lo pogut carregar a la diada de l’Onze de Setembre del Pla de la Seu.

Tripleta matalassera amb una caiguda

Després de les bones sensacions que van desprendre a la diada del Primer Diumenge de Santa Tecla, els Xiquets de Tarragona han arribat a la plaça de la Font amb l’objectiu de repetir la tripleta, però aquest cop acompanyant-la del 4de8 amb l’agulla en lloc del 5de8. De fet, el 4 amb l’espadat ha estat el castell de sortida dels ratllats i, un cop més, a transmès molt bones sensacions.

A la segona ronda ha arribat el torn de 3de9 amb folre, el segon de la temporada, i tot i que ha estat treballat, com el de la setmana passada, també s’ha pogut tornar a descarregar. Ara bé, l’ensopegada ha arribat amb el 4de9 amb folre. El castell ha pujat molt remenat i, tot i que hi ha hagut un moment que ha donat la sensació que es podria descarregar, el pis de quints ha acabat saltant quan alguns membres de la canalla ja havien arribat a baix.

La caiguda ha estat forta i ha deixat algunes baixes, però, tot i això, els matalassers han volgut intentar el pilar de 8 amb folre i manilles, el primer castell de gamma extra que provaven aquesta temporada. Ara bé, l’espadat no ha pogut carregar-se. Tot i que el folre i les manilles estaven sòlides, a la primera fuetada el pilar ha saltat quedant només en intent. Una diada bona, però no del tot positiva pels matalassers que es lamentaven no haver pogut amb el 4de9 folrat.

Un altre cop, millor diada de l’any

Feia temps que els Xiquets del Serrallo treballaven per intentar portar alguna estrena per Santa Tecla, però, finalment, unes baixes de darrera hora els han obligat a tornar a repetir la millor diada que han fet aquest any, que es diu aviat.

Els del barri mariner han escollit el 5de7 com a castell de sortida, un castell que no fa gaire era un repte majúscul i que aquesta temporada, comptant la d’aquest dissabte, ja han descarregat en quatre ocasions. D’altra banda, a la segona i la tercera ronda han apostat pel 4 i el 3de7 amb agulla, per aquest ordre, tornant a fer així la millor actuació de la temporada.

Estarem atents per veure si els Xiquets del Serrallo poden fer alguna estrena durant aquest darrer tram de temporada, alguna estrena que podria ser en forma de 5de7 amb agulla, de 2de7 o, fins i tot, de pilar de 6.

Pilar de 7 amb folre dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a la diada de Santa Tecla.

Santa Tecla somriu a la Jove i a Sant Pere i Sant Pau@SantaTeclaTGN

3de9 amb folre dels Xiquets de Tarragona a la diada de Santa Tecla.

Santa Tecla somriu a la Jove i a Sant Pere i Sant Pau@SantaTeclaTGN

5de7 dels Xiquets del Serrallo a la diada de Santa Tecla.

Santa Tecla somriu a la Jove i a Sant Pere i Sant Pau@SantaTeclaTGN

tracking