Diari Més

Castells

Els Nois de la Torre completen el 3de7ps 35 anys després de fer-lo al Concurs

Els nervis passen una mala jugada als Xiquets de Tarragona que han de desmuntar el 3de9f

Els Nois de la Torre volen tornar a descarregar el 3 de 7 per sota

El Baix Gaià serà l'epicentre casteller aquest cap de setmanaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La millor posició mai aconseguida pels Nois de la Torre al Concurs de Castells va ser l’any 1982, quan la colla del Baix Gaià quedava en cinquena posició. Una cinquena posició que havien d’agrair a haver pogut descarregar per primera vegada el 3de7 aixecat per sota.

Des de llavors l’havien intentat 7 vegades i cap d’elles l’havien pogut tornar a descarregar. Fins aquest diumenge, 35 anys després.

Feia setmanes que el treballaven, però els Nois no tenien intenció de portar-lo a plaça per Santa Rosalia si fallava algun dels castells de les dues primeres rondes. Ara bé, no han fallat. El 4de7 amb el pilar ha estat l’estructura escollida per obrir la diada i l’actuació i, tot i algun rebrincada quan s’estava deixant net el pilar, s'ha pogut completar sense problemes. D’altra banda, a la segona ronda ha arribat el primer gran objectiu dels de la camisa blau cel: el 5de7. No l’intentaven des de l’any 2014, tot i que el darrer cop que l’havien descarregat havia estat al Concurs7 del 2013. Aquest cop, però, l'han fet amb moltíssima seguretat, obrint de bat a bat la porta a una tercera ronda on havien de fer un salt de gegant.

Sota un silenci sepulcral a plaça, el 3de7 per sota s'ha començat a aixecar. Pis a pis. A poc a poc. Però, ha acabat passant l’inimaginable. L’enxaneta, que tota l’estona havia estat aferrat al pis de quarts, ha coronat el castell quan encara faltava la darrera aixecada del pis de segons, de manera que el castell ha quedat com intent desmuntat.

La desesperació i la ràbia entre els Nois s'ha fet evident, ja que havien pogut descarregar-lo, però, sobre el paper, el castell no estava descarregat. Així doncs, a la quarta ronda hi han tornat amb els nervis que provocava el cansament acumulat i el temor que no tornés a sortir tan bé. I, certament, no ha sortit tan bé, l'han hagut de suar més, sobretot a l’hora d’aixecar el pis de segons, però, finalment, 35 anys després, els Nois de la Torre han descarregat el 3de7 per sota, completant així la seva millor actuació feta mai per Santa Rosalia.

El 3de9 matalasser es resisteix

Qui també tenia una cita molt important aquest diumenge a Torredembarra eren els Xiquets de Tarragona que, després de la suspensió de la diada de Sant Magí, volien intentar el primer 3de9f de la temporada.

A la primera ronda, els del carrer Santa Anna han optat pel 4de8 amb el pilar, un castell que han sovintejat aquesta temporada i que servia per donar-los la confiança suficient per afrontar el castell de nou a la segona ronda. Ara bé, els matalassers han hagut de desmuntar els dos primers peus perquè el castell estava massa obert. Al tercer intent, òbviament, ha tirat amunt, però ben aviat el folre ha hagut de començar a treballar i, finalment, quan la canalleta começava a enfilar-se s'ha donat l’ordre de tirar-lo avall.

Veient que no havien estat capaços de trobar-li l’encaix correcte en tres ocasions, els Xiquets han decidit renunciar-hi i han apostat a la tercera ronda pel 5de8 i pel 3de8 a la quarta, deixant així l’estrena del 3de9 folrat per Santa Tecla, tot i que, el seu cap de colla, Sergi Feijoo, no ha descartat la possibilitat d’intentar-lo el pròxim Onze de Setembre al Pla de la Seu.

Els Nens reprenen les diades

A la plaça de la Verdura de Torredembarra també hi han actuat els Nens del Vendrell que no tenien una diada des de principis d’agost, a Llorenç del Penedès. Després van fer l’aturada per vacances i ells també es van veure afectats per la suspensió d’actuacions arran dels atemptats de Barcelona, així doncs, després d’aquesta llarga aturada, tot i haver desplaçat moltíssimes camises a Torredembarra, els vermells han volgut assegurar i han optat per completar una nova clàssica de vuit, deixant de banda els castells de vuit i mig. Tot i això, no han volgut deixar passar l’oportunitat de seguir rodant el pilar i han tancat la seva actuació completant un espadat de sis.

A banda dels Nois, els Xiquets i els Nens, per primera vegada també han actuat a la diada de Santa Rosalia els Castellers de la Vila de Gràcia que han completat el 5de7, el 4de8 i el 2de7, una actuació més fluixa del que potser es podria esperar, però els barcelonins encara tenien força efectius de vacances i no han estat capaços de desplaçar fins a Torredembarra les camises suficients com per afrontar objectius majors.

5de8 dels Xiquets de Tarragona  a la diada de Santa Rosalia

Els Nois de la Torre completen el 3de7ps 35 anys després de fer-lo al ConcursCristina Aguilar

4de8 dels Castellers de la Vila de Gràcia a la diada de Santa Rosalia

Els Nois de la Torre completen el 3de7ps 35 anys després de fer-lo al ConcursCristina Aguilar

3de8 dels Nens del Vendrell a la diada de Santa Rosalia

Els Nois de la Torre completen el 3de7ps 35 anys després de fer-lo al ConcursCristina Aguilar

tracking