Diari Més

Castells

La Jove fa al Cós del Bou una possible actuació de Sant Magí amb un pis menys

Els Xiquets de Tarragona van actuar a Ferran on també van rodar castells de cara a la festa major

5de8 de la Colla Jove de Tarragona al Cós del Bou.

La Jove fa al Cós del Bou una possible actuació de Sant Magí amb un pis menysLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la mirada posada al cel, per si tornava a ploure com havia fet una estona abans, i la ment pensant en la diada de Sant Magí del pròxim dissabte, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va actuar aquest dimarts al vespre a les festes del seu barri, al Cós del Bou.

Rodejats de turistes curiosos que aplaudien a deshora i que anaven carregats amb càmeres i mòbils, i sota una xafogor intensa, els liles van obrir l’actuació amb el 3de8 amb el pilar, un castell que van estrenar la setmana passada a Llorenç del Penedès i que els darrers dies ha estat sonant davant la possibilitat que els liles puguin pujar-li un pis més el dissabte a la plaça de les Cols arran de les bones proves assolides als darrers assajos. D’altra banda, a la segona ronda van completar el 5de8 i a la tercera el 2de8 folrat, un dos que, de nou, van haver de treballar, però que a poc a poc es va guanyant una mica més la confiança de la colla del Cós del Bou. L’actuació la van tancar amb el pilar de 7 amb folre, sent tot plegat un preludi del què podria ser la diada de Sant Magí, on existeix la possibilitat que es vegin totes aquestes estructures, però amb un pis més.

De fet, un cop finalitzada l’actuació, la colla es va desplaçar fins a la plaça de les Cols per fer-hi un assaig per prendre mides i agafar referències de l’indret.

Al Cós del Bou també s’hi van donar cita els Xiquets de Reus que havien anunciat la possibilitat de portar a Tarragona el 4de8 amb el pilar, però, finalment, els de la camisa avellana es van decantar per la clàssica de vuit. A la primera ronda els reusencs van optar pel 3de8, mentre que a la segona va arribar un carro gros que es va haver de treballar una mica, i, finalment, el 2de7. A la ronda de pilars els Xiquets de Reus van intentar el pilar de 6, però l’espadat únicament va quedar en carregat, ja que va patir una forta rebrincada i es va trencar en el moment en què sortia l’enxaneta.

Els matalassers, pas a pas

A la mateixa hora que al Cós del Bou, també se celebrava l’actuació amb motiu de la festa del barri de Ferran on es van donar cita els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla.

Els matalassers, després d’unes setmanes una mica irregulars i amb alguna caiguda, van recuperar la confiança al 4de8 que van descarregar a la primera ronda, mentre que, a continuació, van arribar el 3de8, el 5de7 i el pilar de 6, tot plegat les estructures que es podrien veure dissabte amb un pis més a la plaça de les Cols.

Per la seva banda, els Castellers d’Altafulla van completar una clàssica de set, tot i que també van fer un intent desmuntat de 3de7a i de 2de6.

3de8 dels Xiquets de Reus al Cós del Bou.

La Jove fa al Cós del Bou una possible actuació de Sant Magí amb un pis menysLaia Díaz

4de8 dels Xiquets de Tarragona a Ferran.

La Jove fa al Cós del Bou una possible actuació de Sant Magí amb un pis menysXiquets de Tarragona

tracking