Diari Més

Castells

Llorenç del Penedès, escenari de la principal diada castellera del cap de setmana

Diumenge hi actuaran Jove de Tarragona, Joves de Valls i Nens del Vendrell

2d8f de la Jove de Tarragona a Vilallonga del Camp.

Vilallonga veu dos castells de nou pisos de la Colla Jove i la Colla VellaLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’uns caps de setmana molt intensos i de la diada de Firagost d’aquest dimecres, el primer cap de setmana d’agost l’agenda castellera posa una mica el peu al fre abans d’encarar un dels trams de temporada més exigents i emocionants.

Així doncs, la diada més destacada del cap de setmana tindrà lloc diumenge al migdia a Llorenç del Penedès on es donaran cita la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Joves Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell. Una jornada on Jove i Joves haurien de seguir amb el rodatge dels castells de nou i la consolidació d’algunes estructures de vuit i mig, com ara el 3de8p o el 2de8f, per poder afegir-hi un pis més com més aviat millor.

Una altra de les diades destacades serà la de la Festa Major dels Pallaresos que se celebrarà diumenge a les sis de la tarda amb la participació dels Castellers d’Altafulla, els Nois de la Torre i els Xiquets de Tarragona. Les dues colles del Baix Gaià hi arriben després d’haver marcat uns molts bons registres durant aquest mes de juliol, mentre que caldrà veure cap on va la recuperació dels matalassers després de la caiguda de 4de8 el cap de setmana passat a Vila-seca.

D’altra banda, també diumenge a la tarda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau actuaran a la Fatarella, una diada on tradicionalment han fet proves de castells límit que els de la camisa verda es plantegen intentar en un futur immediat, mentre que la quarta colla tarragonina, els Xiquets del Serrallo, actuarà acompanyada pels Torraires de Montblanc a la Festa Major de la Riba.

Pel que fa a la jornada de dissabte, la cita més destacada serà la que reunirà a les sis de la tarda als Castellers d’Altafulla, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nois de la Torre al barri tarragoní de La Móra.

tracking