Diari Més

La Colla Vella es podria tornar a plantejar el castell de 10 per Firagost

La Colla Joves està treballant des de fa dies el 2de9 amb folre i manilles que podria acompanyar els altres dos castells bàsics de nouLa Colla Joves està treballant des de fa dies el 2de9 amb folre i manilles que podria acompanyar els altres dos castells bàsics de nou

La diada de Firagost es farà a la plaça del Blat i començarà a partir d'un quart de nou del vespre.

La Colla Vella es podria tornar a plantejar el castell de 10 per FiragostLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va ser per la diada de Firagost de la temporada passada quan la Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer història descarregant el seu primer 3de10 amb folre i manilles. Aquesta temporada ja el van intentar per Sant Joan, però les coses es van tòrcer. Ara bé, sembla que aquest dimecres els rosats podrien tornar a afrontar el castell de 10 pisos a la plaça del Blat de Valls.

De fet, aquest darrer cap de setmana els del Portal Nou han estat rodant el 3de9 folrat a Vila-seca i Vilallonga amb la mirada posada a l’hipotètic 3de10fm que, en el cas d’arribar, sembla lògic que s’intentaria a la segona ronda, després d’obrir la diada amb el 5de9 amb folre, una superestructura que també s’ha estat treballant aquest cap de setmana descarregant-se en forma de 5de8 a les dues diades anomenades anteriorment i que ja es va completar, per primer cop aquesta temporada, a mitjans del mes de juliol a la plaça del Pou d’Altafulla.

La gran incògnita és quin seria el tercer castell dels rosats que, en el cas que tot hagi anat sobre el previst podria ser el 2de9 amb folre i manilles, tot i que també sona la possibilitat del 4de9 amb folre i pilar o, fins i tot, el 4de9 sense folre.

Pas dels vermells cap a la GE

Qui també es planteja la possibilitat d’intentar el 2de9 amb folre i manilles és la Colla Joves que aquesta temporada ja ha rodat bastant el 2de8 folrat i sembla que Firagost podria ser el moment oportú per pujar-li un pis més, un castell que podria acompanyar els altres dos castells de nou bàsics i també un possible espadat de 7 pisos.

Ara bé, cal tenir en compte que la Joves aquest any encara no ha portat el 3de9 i el 4de9 amb folre junts en una mateixa diada (el 4 el van intentar aquest cap de setmana a Sitges, però el van desmuntar), ja que no sempre han arrossegat el nombre de camises necessari, així doncs caldrà estar ben atents a la mobilització de castellers vermells per avui.

La diada de Firagost a la plaça del Blat de Valls començarà a un quart de nou del vespre.

tracking