Diari Més

La plaça de la Font podria veure un castell de gamma extra aquest Sant Joan

La Jove té sobre la taula l’opció d’estrenar el 9de8

Imatge d'arxiu del darrer 9de8 de la Colla Jove de Tarragona la passada temporada per Santa Teresa al Vendrell.

La plaça de la Font podria veure un castell de gamma extra aquest Sant JoanLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No fa tants anys la diada de Sant Joan era el sinònim més clar de l’arrencada regular de la temporada d’actuacions. Ara bé, l’evolució meteòrica del fet casteller aquestes darreres temporades ha fet que abans d’aquesta data tan assenyalada ja s’hagi pogut escriure aquell titular tan recurrent de “diada històrica”. És més, en aquesta ocasió, a Tarragona ciutat ja hi ha dues colles que han assolit fets “històrics” aquesta temporada, fet que augura unes previsions espectaculars per aquest Sant Joan en què, fins i tot, sona la possibilitat d’una estrena de gamma extra.

És la Colla Jove Xiquets de Tarragona qui té sobre la taula l’opció de portar a la plaça de la Font el 9de8. Els del Cós del Bou també estan treballant intensament el 5de9f, tot i que sembla que aquest no arribarà fins a la diada de la festa major de Terrassa del pròxim cap de setmana. El que sí que està clar són els altres dos castells que acompanyarien l’hipotètic 9de8: el 3 i el 4de9 folrats. Els liles ja han estat rodant el 3 per les places, però el 4 també serà una estrena d’aquest Sant Joan.

Qui també es planteja una diada amb objectius fora del que són habituals són els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que, després d’haver descarregat ja dos 3de8 aquest any, el pas natural dels de la camisa verda és portar a la plaça de la Font la clàssica de 8 i el pilar de sis, igualant així la seva millor diada feta mai a la ciutat de Tarragona. El creixement dels de la camisa verda sembla no tenir aturador, tot i que el repte d’estrenar el 4 no serà fàcil ja que l’estructura ha canviat gairebé al complet respecte als anys anteriors.

Al carrer Santa Anna els objectius potser no són tan ambiciosos com altres anys, però després de la irregularitat de la temporada, els Xiquets de Tarragona estan afrontant un inici de temporada d’allò més bo. Tot i no estar descartat del tot, sembla que el castell de nou dels matalassers no arribarà aquest Sant Joan. Així doncs, les intencions dels ratllats passarien per seguir consolidant les estructures de vuit i mig com ara el 2de8f, el 4de8a i el 5de8.

Finalment, els Xiquets del Serrallo estan treballant els castells de set i mig amb la idea d’intentar alguna estructura amb agulla i, fins i tot, el 5de7. Serà la primera gran diada dels de blau marí després de l’estrena del nou local, un fet que encara no ha acabat d’arrossegar la suficient gent als assajos dels del barri mariner.

La diada de Sant Joan a Tarragona començarà a dos quarts de vuit a la plaça de la Font.

tracking